Jocurile Olimpice, amânate pentru 2021. Anunțul oficial făcut de CIO


Ultimul update: Marti 24 Martie 2020 15:48
Data publicarii: Marti 24 Martie 2020 14:57
Categorie: Stiri externe
Jocurile Olimpice 2020

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a declarat că cererea sa a fost acceptată de organizatori, iar Comitetul Olimpic a confirmat decizia printr-un comunicat oficial.

Premierul Japoniei, țara gazdă a Jocurilor Olimpice din 2020, a purtat discuții cu șeful Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, prin intermediul unei videoconferințe.

Shinzo Abe a declarat că o decizie este inevitabilă, având în vedere contextul actual, în care siguranța sportivilor nu poate fi asigurată.

Imediat, CIO a anunțat decizia în mod oficial. Competiția va fi amânată, dar nu mai târziu de vara anului viitor.

”Din cauza circumstanțelor actuale și având în vedere informațiile oferite astăzi de Organizația Mondială a Sănătății, președintele Comitetului Olimpic și premierul Japoniei au decis că următoarea ediție a Jocurile Olimpice va fi reprogramată după finalul lui 2020, dar nu mai târziu de vara lui 2021, pentru a proteja sănătatea atleților și a tututor celor implicați în organizare”, se anunță în comunicatul CIO.

Comitetul Olimpic declarase, în urmă cu două zile, că va lua o decizie în privința amânării în următoarele patru săptămâni, dar mai multe țări, printre care Australia și Canada, au amenințat cu neprezentarea sportivilor la Tokyo. Competiția ar fi trebuit să înceapă pe 24 iulie.

Japonia va pierde 5,8 miliarde de dolari

 

Japonia va suferi pierderi financiare importante din cauza amânării Jocurilor Olimpice cu un an. Acestea au fost estimate la 5,8 miliarde de dolari, potrivit profesorului în economie sportivă, Katsuhiro Miyamoto, de la Universitatea Kansai.

Profesorul japonez susține că doar lucrările de mentenanță ale arenelor și reorganizarea competiției de la început va aduce pierderi de 3,8 miliarde de dolari, a anunțat postul de televiziune NHK.

 

Buget de 51 de miliarde de dolari 

Inițial, Japonia a alocat un buget de 12 miliarde de dolari pentru organizarea Jocurilor Olimpice. Suma a crescu apoi până la 51 de miliarde de dolari.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO