Japonezii au inventat aerul conditionat cu vitamina C pentru masini

Ultima actualizare: 17-10-2012 14:12
Bolid Nissan

Lupta marilor constructori de automobile nu se mai da acum in motoare, consum sau design, ci in materie de confort asigurat pasagerilor. Iata ca cei de la Nissan ne propun masina cu scaune anti-stress si aer conditionat cu vitamina C, pentru hidratare.

"Vrem ca soferii sa simta ca este mai sanatos sa te afli la volan decat in aer liber", a declarat un inginer de la Nissan, cu ocazia unei demonstratii care a fost organizata pe circuitul de teste de la Yokosuka, din apropiere de Tokyo.

Constructorul nipon are de gand sa isi echipeze viitoarele modele cu un tip de aparat de climatizare care trimite in interiorul masinii aer imbogatit cu molecule de vitamina C, pentru a hidrata pielea, si un sistem de purificare a aerului pe baza de ioni negativi, conceput de grupul japonez Sharp, specializat in produse electronice, scrie AFP.

In plus, scaunele soferilor vor incorpora tehnici concepute de agentia spatiala americana, NASA, pentru a ameliora circulatia sangvina si pentru a reduce riscul de aparitie a durerilor de spate in timpul calatoriilor pe distante mari.

Grupul Nissan a conceput si un cronometru electronic special. Acesta are scopul de a ameliora relatiile familiale. Adica reaminteste proprietarului datele de nastere ale membrilor familiei sale, dar si alte evenimente importante - un fel de agenda de bord a soferului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO