Decizie istorica in Catalunia: au fost interzise luptele cu tauri

Ultima actualizare: 17-09-2012 12:03

Parlamentul regiunii spaniole Catalunia a luat o decizie istorica: a interzis luptele cu tauri. Este prima regiune din Spania continentala care interzice corida, iar multi spun ca acest vot anunta moartea unei traditii vechi de secole.

La polul opus, iubitorii de animale sunt fericiti ca spectacolele sangeroase vor inceta si incearca sa obtina interzicerea lor si in restul tarii.

Fanii coridelor nu vor mai avea parte prea mult timp de asemenea spectacole in Catalunia. Decizia Parlamentului regional a dat satisfactie activistilor pentru drepturile animalelor.

Pe de alta parte, insa, interzicerea coridelor ii nemultumeste pe toreadori. Direct afectati, ei se tem ca in curand le va fi tot mai greu sa castige o paine.

De altfel, intreaga industrie a luptelor cu tauri s-a mobilizat si ameninta cu procese autoritatile din Catalunia. Acestea nu se gandesc insa sa faca pasul inapoi.

"Dupa aceasta logica ar trebui sa legalizam drogurile pentru ca exista o piata ampla. Sau prostitutia. Banii nu trebuie sa fie niciodata un argument", a declarat Joan Puigcercos, politician catalan.

In Catalunia luptele cu tauri se rarisera oricum si din motive financiare, dar si din cauza interesului scazut.

Interdictia va intra in vigoare la 1 ianuarie 2012.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO