Jakarta sub asediul gunoaielor!

Ultima actualizare: 22-09-2012 01:41

O dilema care nu miroase deloc bine le da batai de cap autoritatilor indoneziene. Gunoaiele produse zilnic de cei noua milioane de locuitori ai capitalei Jakarta risca sa scape de sub control si sa inunde in curand strazile orasului.

Adevarati munti de mizerie inconjoara Jakarta si stau, parca, sa se pravaleasca peste capitala indoneziana. Sute de oameni amarati scormonesc prin zecile de mii de tone de gunoi. Pentru ei, singurul venit sunt cei doi-trei dolari pe care ii obtin de la centrele de reciclare, in schimbul recipientelor din plastic uzate.

Este o uriasa provocare pentru Jakarta. Orasul produce zilnic pana la 7.500 de tone de gunoi si toate sfarsesc intr-o imensa groapa. Expertii atrag atentia ca, daca nu se va face nimic, in maximum doi ani toata acesta mizerie se va revarsa pe strazile capitalei.

Activistii pentru protectia mediului descriu Jakarta drept o locuinta de lux cu closet.

Nu doar gropile de gunoi sunt depasite, ci si reteaua de canalizare. Autoritatile se tot gandesc la proiecte ambitioase - noi gropi ecologice sau transformarea in energie a bio-gazului degajat de gunoi.

Paradoxal, insa, rezolvarea problemei ar insemna ca foarte multi oameni sa ramana fara unica si meschina lor sursa de venit si de hrana.

Mizeria care inconjoara periferiile Jakartei si apele poluate ucid, insa, foarte multi copii, care nu apuca nici macar un an de viata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO