Robotul ce recita Shakespeare si laptopul controlat cu privirea. VIDEO

Dată publicare: 06-03-2011 12:12
Dată actualizare: 07-05-2012 06:51


Un robot ce recita versuri din Shakespeare, un laptop care poate fi controlat cu privirea sau tablete inzestrate cu doua ecrane. Sunt cateva dintre gadgeturile hi-tech expuse in premiera la Hanovra, unde tocmai s-a incheiat cel mai mare targ IT.

 


Cei care au trecut pragul salonului de la Hanovra au fost intampinati de RoboThespian, robotul aflat in centrul atentiei. Robotul umanoid capabil sa interactioneze cu oamenii a fost inzestrat cu o tehnologie care-i permite sa recunoasca voci, chipuri sau culori. Desi pare greu de crezut, este si destul de afectuos, pentru ca a fost programat sa imbratiseze pe oricine se afla la cativa centimetri distanta de el. In plus, recita si din Shakespeare.

Tot la Hanovra a fost dezvelit si un magazin virtual, a carui vitrina se schimba la simpla miscare a bratului. Cei care-si doresc si mai mult de la un computer pot sa incerce laptopul controlat cu... privirea. Este primul de acest gen din lume si costa cateva zeci de mii de dolari. Mai exact, computerul reactioneaza atunci cand iti misti ochii si creeaza impresia ca-ti citeste gandurile.

Vizitatorii au admirat si tableta-computer cu doua ecrane a celor de la Acer, la un pret de 2.500 de dolari. In momentul cand ambele palme ating ecranul din partea inferioara, acesta se transforma intr-o tastatura, ideala pentru cei care trebuie sa redacteze documente.

Editia din acest an a targului a atras peste 350.000 de vizitatori, curiosi sa afle ce le-au pregatit cele 4200 de companii participante.