Istanbul: Un TIR românesc s-a răsturnat, iar peste 90 de clădiri au rămas fără acoperișuri după furtună

Ultima actualizare: 30-11-2021 20:02

Școlile au rămas, marți, închise, atât în Istanbul, cât și în provinciile învecinate, după furtuna năprasnică de luni seara, care a lăsat în urmă cinci morți, zeci de răniți și distrugeri ample.

Vântul a suflat cu asemenea intensitate încât a smuls acoperișuri și a răsturnat vehicule de mare tonaj. Unul dintre tirurile căzute din mers era înmatriculat în Romania.

Furtuna declanșată din senin a făcut prăpăd. Cei nimeriți pe străzile din Istanbul s-au pomenit în mijlocul unor șcene de coșmar. În jurul lor zburau acoperișuri și panouri publicitare, se prăbușeau copaci, iar mobilierul stradal era transformat în proiectile.

Potrivit autorităților locale, vântul care a suflat cu până la 140 de km/h, a doborât 233 de copaci și a lăsat fără acoperiș 93 de clădiri.

Ditamai blocurile a fost desfăcute ca nişte cutii de conserve. Resturile metalice au fost spulberate peste parcări sau în mijlocul străzii. O femeie şi-a pierdut viaţa strivită de bucăţi de acoperiş. Copilul care era cu ea a scăpat cu viaţă, dar a ajuns la spital.

Pe şoselele din apropiere de Istanbul mai multe TIR-uri au fost răsturnate de vântul extrem de puternic. Unul dintre vehicule era românesc, înmatriculat în Argeş.

Pe podul care leagă partea europeană de cea asiatică a Istanbulului, doi şoferi de autobuz au format un paravan protector pentru câţiva scuterişti care voiau să traverseze, însă vântul le punea vieţile în pericol. Imediat, guvernatorul metropolei turce a rugat populația să nu comande mâncare ori alte produse pentru a nu pune în pericol viețile curierilor care străbat orașul pe scutere ori biciclete.

Zeci de bărci s-au scufundat în toiul urgiei, iar traficul naval prin strâmtoarea Bosfor a fost închis. Mai multe curse aeriene au fost redirecționate către aeroporturile din Ankara şi Izmir.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO