Israelul le interzice tuturor palestinienilor intrarea pe teritoriul sau dupa atacul armat de la Tel Aviv

Ultima actualizare: 13-06-2016 01:07
Atentat Israel

Armata israeliana a anuntat vineri ca toti palestinienii au de-acum interdictia sa intre pe teritoriul Israelului, extinzand astfel restructiile anuntate dupa atacul armat comis miercuri la Tel Aviv, in care au fost ucisi 4 israelieni.

"In conformitate cu directivele Guvernului si evaluarea situatiei, incepand de astazi (vineri), punctele de trecere cu Fasia Gaza si Iudeea Samaria (Cisiordania) vor fi deschise doar pentru cazuri medicale si umanitare", a declarat o purtatoare de cuvant pentru AFP.

Ea a precizat ca masura urmeaza sa fie aplicata pana duminica, la miezul noptii.

Atentat sangeros in Israel: 4 morti si 6 raniti

Premierul Benjamin Netanyahu a convocat Cabinetul de Securitate joi si a anuntat o serie de masuri impotriva palestinienilor, in urma atacului armat care a avut loc miercuri intr-o zona populara la Tel Aviv, cel mai sangeros atac in urma unui val de o violente ce afecteaza tara de mai multe luni.

Intre aceste masuri, Guvernul a anuntat ca revoca permisele de intrare acordate unui numar de peste 80.000 de palestinieni pe timpul Ramadanului, riscand sa amplifice tensiunile.

Executivul a anuntat de asemenea ca trimite doua batalioane suplimentare - cateva sute de militari - in Cisiordania.

Noul ministru al Apararii Avigdor Lieberman a dispus ca trupurile palestinienilor ucisi in atacuri sa nu mai fie predate familiilor pentru a fi inmormantate, a declarat un purtator de cuvant.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO