Israelul ar putea legaliza consumul de marijuana, în anumite condiții

Ultima actualizare: 12-11-2020 16:56
marijuana joint istock
iStock

Un grup de lucru guvernamental care evaluează legalizarea marijuanei în Israel ar urma să recomande comercializarea canabisului în magazine speciale, celor cu vârsta peste 21 de ani, pentru uz recreativ.

Comitetul interministerial - alcătuit din reprezentanți ai Poliției din Israel, Ministerul Securității Publice, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției - ar urma, de asemenea, să propună interzicerea fumatului de marijuana în public, a informat Channel 13 marți seara, potrivit Times of Israel.

Recomandările care urmează să fie publicate în curând includ condiția pentru cumpărători de a prezenta un act de identitate la magazinele autorizate de Guvern. Executivul se va asigura, de asemenea, că prețurile sunt corecte, pentru a încuraja utilizatorii să cumpere medicamentul în mod legal, potrivit raportului apărut în media.

Raportul comitetului nu a fost, încă, publicat oficial. Odată finalizat, Ministerul Justiției va face o ultimă evaluare a recomandărilor și va elabora un proiect de lege guvernamental pentru legalizarea marijuanei.

Utilizarea recreativă a acestui drogul este în prezent ilegală, deși Ministerul Securității Publice l-a dezincriminat parțial în 2017, stabilind amenzi și tratament, în loc de proceduri penale.

Potrivit unui raport al știrilor de la Channel 12 , noua inițiativă legislativă vine în cadrul unei schimbări de abordare a Ministerului Sănătății, care a fost condus până de curând de liderul UTJ Yaakov Litzman, un avocat anti-fumat.

De asemenea, Israelul a luat măsuri în ultimii ani pentru legalizarea canabisului medical și este pregătit să devină un exportator major, deși consumatorii de canabis medical s-au plâns de accesul aproape imposibil la puținele dispensare care sunt autorizate să-l distribuie.

În iunie, două proiecte de lege legate de legalizarea consumului de canabis au ajuns în lecturi preliminare în Knesset, având nevoie de doar trei voturi pentru ca acestea să devină legi. Acestea subliniază, de asemenea, că vânzarea și cumpărarea marijuanei pentru uz personal este permisă doar pentru cei cu vârsta peste 21 de ani, în magazinele autorizate, iar cultivarea marijuanei de către populație este ilegală.

Atât partidul premierului Benjamin Netanyahu, cât și al ministrului apărării Benny Gantz, au anunțat la acea vreme că vor promova o legislație „pentru a rezolva problema decriminalizării și legalizării”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO