Studiu: Persoanele de culoare și asiaticii, mult mai predispuși la infectarea cu Covid-19

Ultima actualizare: 12-11-2020 14:54
Persoanele de culoare și asiaticii, mult mai predispuși la infectarea cu Covid-19
Shutterstock

Persoanele de culoare sunt de două ori mai predispuse la infectarea cu Covid-19, comparativ cu albii, conform unui studiu medical la care au participat peste 18 milioane de persoane.

Același studiu demonstrează că asiaticii sunt de 1,5 ori mai predispuși să se infecteze cu Covid-19, dar și să dezvolte forme mai grave ale bolii, conform BBC.

Cercetătorii care au realizat studiul, publicat în EClinical Medicine, susțin că rezultatele trebuie luate în considerare mai ales în ceea ce privește prioritizarea vaccinării și stabilirea grupelor de risc.

Au existat mai multe studii care au demonstrat predispoziția acestor grupe la Covid-19, iar motivele invocate sunt variate.

Cercetătorii de la Universitățile Leicester și Nottingham au analizat datele a opt studii efectuate în Marea Britanie și 42 realizate în SUA.

Studiile au demonstrat că factorul genetic nu este foarte important în aceste cazuri.

Oamenii care aparțin unor minorități entice sunt mai predispuși să lucreze în medii în care interacționează cu mulți oameni, iar familiile trăiesc în aceeași casă cu mai multe generații.

„Trebuie să lucrăm la diminuarea expunerii la virus a acestor oameni, prin facilitarea accesului la sănătate și adresarea problemelor structurale care au dus la aceste inegalități”, a declarat Dr. Shirley Sze, cercetătorul principal al studiului.

Un alt factor important în acest caz este rasismul, care „poate contribui la rezultate clinice nefavorabile pentru membrii comunităților entice”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO