Departamentul de Stat al SUA îl împiedică pe Biden să vadă mesajele primite de la liderii străini

Ultima actualizare: 12-11-2020 16:08
joe biden
Shutterstock

O serie de mesaje din partea liderilor străini transmise președintelui ales, Joe Biden, sunt ținute la Departamentul de Stat, însă administrația Trump îl împiedică să le vadă, potrivit unor oficiali din cadrul Departamentului, citați de CNN.

Potrivit sursei citate, în mod tradițional, Departamentul de Stat oferă suportul tehnic pentru toate comunicațiile președintelui ales, din acest motiv numeroase țări au început să transmită mesaje peste week-end. Însă, dat fiind că Biden nu are acces la ele, din cauză că președintele Donald Trump refuză să accepte victoria lui Biden, zeci de mesaje nu au fost încă primite.

Echipa lui Biden este în legătură cu guvernele străine fără implicarea Departamentului de Stat și a avut o serie de convorbiri cu diverși lideri, inclusiv cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și cu premierul Canadei, Justin Trudeau. Însă aceste convorbiri sunt asigurate fără suport logistic și fără traducerea asigurată de centrul de operațiuni al Departamentului de Stat.

Nu doar că Biden este blocat de Departamentul de Stat să primească mesaje și asistență, însă secretarul de stat, Mike Pompeo, a refuzat, marți, să ia notă de victoria lui Biden, afirmând că ”va fi o tranziție lină către a doua administrație Trump”, provocând rumoare în lumea diplomatică.

Lui Biden îi este interzis, de asemenea, să primească informări zilnice din partea serviciilor secrete (President’s Daily Brief), administrația Trump continuând să blocheze astfel procesul tipic de tranziție până la ziua inaugurării, programată pentru data de 20 Ianuarie 2021.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO