Israelul ar putea impune din nou restricții. Un ministru cere reintrarea în izolare

Dată publicare: 13-07-2020 14:18
Dată actualizare: 13-07-2020 14:29


Israel

Ministrul energiei israelian Yuval Steinitz a pledat luni pentru instituirea unui nou regim de izolare la domiciliu în Israel cu scopul de a preveni ieşirea de sub control a situaţiei legate de îmbolnăvirile cu COVID-19, potrivit dpa.

"Cred că în prezent este cazul să procedăm la o nouă reintrare în izolare", a afirmat ministrul Yuval Steinitz, într-un interviu difuzat pe Ynet, versiunea online a Yedioth Ahronoth, cel mai vândut cotidian din Israel.

"O reintrare în izolare de la 10 la 20 de zile... O izolare mai relaxată. Veţi putea merge la muncă, la supermarket sau la farmacie, dar nu şi în locuri de distracţie", a spus el.

"Probabil că se va ajunge la aceasta. Deci mai bine mai devreme decât mai târziu", a remarcat ministrul, adăugând că suspendarea actuală a zborurilor către şi dinspre Israel din cauza problemelor legate de coronavirus ar prejudicia mai mult economia ţării decât închiderea temporară a afacerilor locale, cum ar fi barurile, potrivit Agerpres.

O reintrare în izolare de 14 zile ar putea reduce numărul de noi contaminări la câteva zeci pe zi, consideră el.

Chiar dacă numărul total de decese - 362 - este relativ scăzut, numărul de noi infecţii în Israel a început să crească brusc, autorităţile temându-se că situaţia ar putea scăpa de sub control.

Israelul a raportat duminică 1.151 de noi cazuri de SARS-CoV-2 într-o singură zi, după ce vineri înregistrase recordul de 1.464 de cazuri în 24 de ore.

Până luni dimineaţă, în Israel s-au înregistrat un total de 18.300 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 151 de persoane erau considerate ca fiind în stare gravă, în timp ce 47 erau intubate.

Netanyahu, iniţial lăudat pentru modul ferm cu care a acţionat la începutul pandemiei, se confruntă în prezent cu critici severe şi furia populaţiei. Zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă la Tel Aviv în cea mai amplă manifestaţie până în prezent împotriva modului în care guvernul israelian a gestionat criza generată de pandemia de COVID-19.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO