Iranul nu crede in amenintarile UE. "Nu vor pune embargo asupra petrolului. Suntem prea importanti"

15-12-2011 08:08

Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol

Iranul "nu se teme" de un posibil embargo al Uniunii Europene asupra petrolului sau, a declarat miercuri ministrul iranian al Petrolului, Rostam Ghassemi, considerand ca este putin probabil ca europenii sa adopte o asemenea masura.

"Noi nu ne temem de sanctiuni sau un embargo asupra petrolului iranian", a subliniat Ghassemi, la finalul celei de-a 160-a reuniuni a Organizatiei tarilor exportatoare de petrol (OPEP) de la Viena, prezidata de Iran.

"Nu cred ca Uniunea Europeana va decide sanctiuni sau un embargo asupra petrolului iranian. Iranul este un actor foarte important pe piata petrolului, suntem al doilea producator din OPEP", a continuat el.

Daca ar fi adoptate sanctiuni europene, "acest lucru ar exacerba tensiunile pe piata", ceea ce ar face sa creasca pretul barilului, a apreciat ministrul iranian.

Uniunea Europeana a indicat la inceputul lui decembrie ca ia in considerare un posibil embargo asupra petrolului din Iran, suspectat de occidentali ca dezvolta un program nuclear cu scop militar.

Declaratiile lui Ghassemi au fost sustinute, in cadrul conferintei de presa finale a reuniunii OPEP, de secretarul general al organizatiei Abdallah El-Badri.

Sursa: Pro TV

Tags: petrol, embargo, iran,


VIDEO PROTVPLUS.RO