Iranul cere de urgenţă 5 miliarde de dolari de la FMI pentru a putea lupta cu coronavirusul

Ultima actualizare: 12-03-2020 12:04
Iranul cere de urgenţă 5 miliarde de dolari de la FMI pentru a putea lupta cu coronavirusul

Iranul a cerut finanţare de urgenţă de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a putea contracara epidemia de coronavirus, a anunţat joi ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, transmite Reuters.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, "a declarat că ţările afectate de COVID-19 vor fi sprijinite via Instrumentul de finanţare rapidă. Banca noastră Centrală a solicitat acces imediat la această facilitate", a scris Mohammad Javad Zarif pe contul său de Twitter.

La rândul său, guvernatorul Băncii Centrale a Iranului, Abdolnaser Hemmati, a scris pe pagina sa de Instagram că "într-o scrisoare adresată directorului FMI, am solicitat cinci miliarde de dolari de la Instrumentul de finanţare rapidă pentru a ajuta la lupta noastră împotriva coronavirusului".

În Iran s-au înregistrat peste 8.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi peste 350 de morţi. În ultimele zile, autorităţile iraniene şi-au multiplicat apelurile către populaţie, recomandându-le oamenilor să evite călătoriile, în special cu ocazia marcării Anului Nou iranian, pe 20 martie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO