Iranul a întegistrat un nou record zilnic de cazuri de Covid-19. Care este bilanțul total

Ultima actualizare: 07-11-2020 17:20
Iranul cere de urgenţă 5 miliarde de dolari de la FMI pentru a putea lupta cu coronavirusul

Iranul a anunţat sâmbătă un nou record zilnic de peste 9.000 de contaminări cu noul coronavirus şi noi restricţii pentru afaceri, informează AFP.

Autorităţile au înregistrat în ultimele 24 de ore 9.450 de infecţii noi şi 423 de decese, după ce au recenzat peste 8.000 de cazuri zilnice în ultimele şase zile.

De la începutul pandemiei, Iranul a raportat 673.250 de contaminări şi 37.832 de decese asociate noului coronavirus, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Confruntat cu reapariţia epidemiei, preşedintele iranian Hassan Rohani a anunţat noi măsuri destinate combaterii noului coronavirus în timpul unei reuniuni a unităţii responsabile cu lupta împotriva epidemiei.

În cadrul acestora, centrele comerciale, magazinele mici, cinematografele şi sălile de sport se vor închide de la ora 18:00, începând de marţi, timp de o lună, a anunţat Rohani sâmbătă în timpul unui discurs televizat.

Aceste măsuri se vor aplica Teheranului, dar şi altor capitale de provincii, precum şi "oraşelor foarte populate", a precizat el.

Cele mai recente recorduri în ceea ce priveşte contaminările au determinat experţii şi oficialii să solicite izolarea totală a capitalei.

Niciun lockdown nu a fost impus până acum în Iran de la apariţia epidemiei în luna februarie, preşedintele afirmând că economia ţării, lovită de sancţiuni internaţionale, nu şi-l poate permite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO