Însoțitori de zbor folosiți drept cărăuși pentru droguri. Unde le ascundeau

Ultima actualizare: 17-01-2019 10:05

Poliţia australiană a destructurat o reţea internaţională de trafic de droguri care folosea însoţitori de zbor pe post de cărăuşi. Profitând de controalele mai puţin severe, aceştia aduceau din Malaiezia kilograme de heroină şi cocaină în Australia.

Reţeaua, condusă de la Melbourne, opera de cel puţin cinci ani.

Opt persoane, dintre care cel puţin una angajată a companiei aeriene Malindo Air din Malaiezia, au fost arestate la Melbourne.

Amanda Kates, comandant de poliţie: "Ştiam de această grupare de multă vreme, dar anchetele noastre fuseseră fără rezultate. Abia în ultimele cinci luni am aflat că ar putea fi implicat personal navigant."

Stewardesa arestată transporta drogurile ascunse în bagaj sau ascunse sub haine. Nu este clar dacă şi alţi însoţitori de zbor au fost implicaţi în traficul de droguri, dar autorităţile cred că gruparea a introdus în ţară cel puţin cinci transporturi de droguri.

Aceasta e doar o mică parte din droguri găsită de poliţie: în total, şase kilograme de heroină, opt kilograme de metamfetamină şi jumătate de kilogram de cocaină au fost confiscate în cadrul operaţiunii.

Adică droguri în valoare de 20 de milioane de dolari australieni, pe lângă o mare cantitate de bani gheaţă şi două maşini de lux. Operaţiunea a fost posibilă pentru că personalul de zbor e controlat prin sondaj, însă e clar că lucrurile se vor schimba.

Craig Palmer, poliţia australiană de frontieră: "Ar trebui să fie clar mesajul că intervenţia poliţiei de frontieră se aplică tuturor călătorilor, inclusiv personalului navigant, care nu e deasupra legii."

Traficul de droguri e o afacere mult mai bănoasă în Australia decât în alte părţi ale lumii. Din cauza distanţei, mare parte din stupefiante sunt interceptate înainte de a ajunge acolo, ceea ce ridică preţurile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO