Inovatii desprinse din filmele SF la Muzeul Designului din Londra. VIDEO

Ultima actualizare: 31-10-2012 13:02

Dale de trotuar care genereaza electricitate, un fotoliu-titirez sau un ecran cu panouri mobile, care se regrupeaza in functie de miscarile mainii. Sunt doar cateva dintre inovatiile care pot fi admirate la Muzeul Designului din Londra.

La prima vedere par niste simple dale din cauciuc. Insa de indata ce un pieton calca pe ele, se transforma intr-o sursa de energie electrica. O singura dala poate produce pana la 32 de kilowati intr-o ora, asa ca solutia ingenioasa ar putea scuti primariile de facturile enorme la electricitate.

Londonezii au ocazia si sa se amuze cu un ecran cu panouri mobile, botezat "Mimosa". Inventia reactioneaza la miscarea mainilor datorita unor senzori de caldura, iar panourile sunt aranjate ca petalele unei flori si creeaza impresia unui dans atunci cand se misca.

La fel de neobisnuita este si o pictura virtuala. Oricine isi poate incerca talentul, folosind o simpla galeata in care, surprinzator, sunt nenumarate culori. Avantajul, spre deosebire de tablourile clasice, este ca nu te mai murdaresti de vopsea.

Un alt designer a nascocit in schimb un fotoliu cu totul special, inspirat de banalul titirez. Scaunul se roteste incontinuu si, daca vreti sa va puneti musafirii in incurcatura, nu trebuie decat sa-i poftiti sa ia loc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO