Incident neplacut la Miami, de Ziua Independentei. Un barbat a inceput sa traga in timpul spectacolului de artificii

Ultima actualizare: 08-07-2016 07:12

Focuri de artificii, parade, concerte. Au fost cuvintele de ordine luni, cand milioane de americani au sarbatorit Ziua Independentei. Vremea frumoasa i-a scos pe americani la plaja sau in parcuri.

Au existat si ghinionisti. In statele Maryland si Virginia, focurile de artificii au fost reprogramate pentru marti din cauza ploilor.

La New York, un milion de americani si-au tinut ochii lipiti de cer pentru a se bucura de uriasul spectacol de artificii oferit de magazinul Macy's. 56 de mii de proiectile au fost folosite pentru cel mai mare foc de artificii din ultimii 16 ani.

Evenimentele s-au desfasurat anul acesta in conditii sporite de securitate. Peste 5.000 de politisti au patrulat numai in cartierul Manhattan.

Autoritatile din Washington DC au oferit un spectacol cu aritificii si salve de tun, pe muzica simfonica. O ploaie marunta a rarit numarul spectatorilor.

La Miami, spectacolul de artificii a fost umbrit de un incident neplacut. Un individ a inceput sa traga cu pistolul in aer si a creat panica in randul multimii. Barbatul a fost arestat de politisti.

Intr-un oras din Massachusetts doua barje de pe care erau lansate artificii au luat foc la 15 minute de la inceputul spectacolului. Focul a fost stins si nimeni nu a fost ranit.

In timpul zilei, parade colorate au adus buna-dispozitie. Iar plajele si parcurile au fost neincapatoare. Pe o plaja s-a aflat si Jay, un baietel care a implinit patru ani exact pe patru iulie si familia l-a dus pentru prima oara sa vada oceanul.

La New York a avut loc nelipsitul concurs de infulecat hot-dog.

Invingatorul de la categoria masculina, Joey Chestnut, zis "Falci", a dat gata 70 de crenvursti in 10 minute, stabilind un nou record mondial. La categoria feminina, castigatoarea a infulecat 38 de crenvursti in 10 minute.

Si in Romania, ambasada SUA a dat o receptie de Ziua Independentei Americii, insa vineri, 1 iulie, luni fiind zi libera. O imagine surprinsa cu acest prilej de fotograful Inquam Photos a devenit rapid virala, datorita reactiei lui Carmen Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO