Incendii de vegetație în Australia. Armata a fost chemată să ajute pompierii

Ultima actualizare: 27-12-2019 11:56
incendii de vegetatie Australia
AFP

Armata a fost chemată să ajute pompierii în lupta contra incendiilor masive care sunt în continuare active în apropiere de Sydney, conform unui anunţ emis vineri de Forţele de Apărare ale Australiei (ADF), citat de agenţia DPA.

Personalul militar specializat va fi dislocat imediat la paisprezece centre de comandă ale Serviciului Rural de Pompieri (RFS) de pe întreg teritoriul statului New South Wales (NSW) pentru a ajuta la coordonarea acţiunilor de combatere a incendiilor.

ADF oferă servicii de realimentare pentru aeronavele de stingere a incendiilor, transportarea pompierilor şi asistarea operaţiunilor de căutare şi salvare pe calea aerului.

„Acest ajutor din spatele scenei din partea ADF eliberează mai mulţi dintre pompierii noştri care îşi pot îndeplini rolurile în lupta împotriva incendiilor”, a declarat ministrul Apărării, Linda Reynolds, într-un comunicat transmis Australian Associated Press.

Premierul Scott Morrison a declarat că personalul va folosi resurse ADF, precum buldozere şi transportatoare de apă, pentru a ajuta miile de pompieri de pe teritoriul NSW.

Mulţi pompieri sunt voluntari neplătiţi care se luptă cu flăcările de peste şase săptămâni, fără a se întrevedea o îmbunătăţire a situaţiei, notează DPA.

„Vom continua să facem tot ce ne stă în puteri pentru a ne asigura că pompierii noştri au resursele şi sprijinul de care au nevoie”, a precizat Morrison într-un comunicat emis vineri.

În mod obişnuit, personalul ADF nu este desfăşurat în cadrul operaţiunilor interne, însă trupele au fost utilizate anterior pentru a ajuta la eliberarea zonelor după dezastre naturale, precum inundaţiile.

Potrivit prognozelor, condiţiile meteorologice se vor agrava duminică şi luni. Biroul de Meteorologie a prognozat temperaturi de peste 40 de grade Celsius în vestul Sydney şi creşterea vitezei vântului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO