Încă un cutremur de 5,9 în Puerto Rico. A fost decretată stare de urgenţă

Ultima actualizare: 12-01-2020 11:02

Un cutremur de 5,9 grade s-a produs sâmbătă în Puerto Rico.

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 grade s-a produs sâmbătă în Puerto Rico, care de vineri după amiaza a înregistrat mai multe replici de diferită intensitate, urmate cutremurului major de 6,6 grade care a zguduit marţi insula, relatează EFE.

Seismul a avariat grav mai multe locuinţe, unele fiind deja şubrezite de mişcările scoarţei terestre din ultimele zile.

Din fericire, nici de această dată nu au fost victime în rândul populaţiei. Însă pagubele sunt de ordinul milioanelor de dolari, în special pe Coasta de Sud.

Autorităţile din Puerto Rico au decretat stare de urgenţă după ce cutremurul, produs marţi şi revizuit de USGS, la magnitudinea 6,4 grade, a lăsat în urmă un mort, mai mulţi răniţi, pagube materiale importante şi a obligat peste 2.000 de persoane să se instaleze în adăposturi.

Biroul pentru seismologie Red Sismica din Puerto Rico a informat că nu a fost emis un avertisment de tsunami pentru Puerto Rico şi Insulele Virgene după cutremurul înregistrat de sâmbătă.

Seismul a fost localizat între latitudinea 17,937 şi longitudinea -66,717, la o adâncime de 32 de kilometri şi la 14,8 kilometri sud de Peńuelas.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO