”Îmi vând virginitatea pentru a fugi din Venezuela”. Dramele oamenilor aflați în sărăcie extremă

11-10-2017 18:01


venezuela

Aflată în colaps economic tot mai sever și de hiperinflație, Venezuela se confruntă cu un exod al populației, iar oamenii sunt dispuși să facă orice sacrificiu pentru a strânge banii necesari pentru acte.

Într-un articol din El Mundo sunt prezentate poveștile unor tinere disperate să fugă în Columbia, pentru o viață mai bună.

”Bună, sunt o fată majoră din Venezuela. Din cauza situației din țara mea, vreau să emigrez, să-mi caut un loc de muncă, și de asta recurg la acest mesaj pentru a vedea cine poate să mă ajute pentru a-mi obține pașaportul și plec de aici”, spune o fată de 18 ani, care duce o viață grea, deși trăiește în țara cu cele mai mari rezerve de petrol de pe planetă.

În urmă cu 4 luni, sfătuită de o prietenă care a emigrat în Columbia, a dat acest anunț într-un grup de întâlniri sexuale din țara vecină, ”sătulă să mănânce manioc, singurul lucru pe care îl are”.

”A fost o decizie neliniștitoare, dar aici zilele sunt guvernate de cine reușește să supraviețuiască”. Primesc o mulțime de mesaje din Columbia, Peru, Ecuador și Mexic. În majoritatea mi se cer relații intime sau lucruri ciudate, îmi cer fotografii nud, iar eu cer doar un mic ajutor economic. Trebuie să fac apel la sufletul oamenilor”, spune tânăra, studentă la Medicină.

Orice sacrificiu merită ca să reușești să fugi din țara asfixiată de criza economică. ”Este o sărăcire agresivă a populației”, spune economistul Asdrubal Oliveros, care spune că familiile venezuelene cheluiesc 83% din buget pentru a cumpăra puțina mâncare ce se mai găsește.

Unele tinere ajung chiar să-și vândă virginitatea pentru a fugi în Columbia. ”Sunt brunetă, slabă, frumoasă, inteligentă, educată, serioasă, cinstită și responsabilă. Îmi vând virginitatea pentru o urgență economică. Nu este un joc, vreau să obțin cel puțin 15.000 de dolari”, spune o altă tânără venezueleană.

Multe ajung să fie traficate de rețelele de proxeneți în țări precum Columbia, Ecuador, Peru, Panama, Chile, Brazilia, Argentina, Statele Unite sau Spania.

”Nu aș fi făcut asta niciodată, nici nu mi-aș fi imaginat, dar este singura posiblitate pentru a supraviețui aici și mai ales să-i trimis bani mamei mele la Caracas”, mărturisește Luna, o venezueleană de 21 de ani care practică prostituția în Medellin. Conform The Economist, cel puțin 4.000 de tinere din Venezuela își vând trupurile în Columbia și au provocat incidente cu prostituatele locale din Cali și alte orașe.

”Suntem multe, inclusiv transsexuali”, recunoaște Luna, a cărei familie nu știe cu ce se ocupă, dar care supraviețuiește cu sumele trimise de aceasta.

 

Sursa: El Mundo

VIDEO PROTVPLUS.RO