Imbranceli si injuraturi intre primarul Chisinaului si un edil de sector. VIDEO "Mi-a spus RÂSULE si de la asta s-a inceput"


Ultimul update: Sambata 03 Ianuarie 2015 07:04
Data publicarii: Miercuri 31 Decembrie 2014 11:43
Categorie: Stiri externe
Dorin Chirtoaca si Mihai Carlig

Altercatie in Chisinau intre primarul capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoaca, si seful unui sector. Totul a inceput de la deszapezirea strazilor Chisinaului, care nu ar fi fost facuta cum trebuie

Dorin Chirtoaca il acuza pe Mihai Carlig, pretorul sectorului Rascani. ca l-ar fi imbrancit si ar fi fost agresiv. La randul sau, Carlig spune ca primarul l-a injurat si din aceasta cauza si-a iesit din fire. Totul pentru ca pretorul nu s-ar fi interesat de lucrarile de deszapezire din sector, acuzatie respinsa de acesta. Incidentul s-a produs marti seara la Posta Veche, unde primarul Chisinaului s-a dus sa inspecteze cum decurge curatarea drumurilor. Miercuri, Mihai Carlig a fost suspendat din functie, iar primarul spune ca il va demite.

Primarul mi-a spus ca, de o ora, el personal a strans cu lopata zapada din strada, dar eu "hren" [n. red. injuratura] unde am fost, cuvantul pe care mi l-a spus ”rasule”, de la asta si s-a inceput altercatia noastra”, a declarat Carlig pentru ProTV Chisinau.

Primarul Dorin Chirtoaca spune insa ca subalternul sau ”avea un comportament inadecvat, agresiv, am urcat in masina am decis sa plec, in acel moment dansul a tras de usa, a deschis usa, a incercat sa provoace o altercatie fizica. M-a bruscat.

Da, de la cuvantul asta a fost asa ceva”, recunoste Carlig. ”Nu mai tin minte, dar stiu ca l-am tras ceva, si de la asta am avut o altercatie, comportamentul lui era josnic si mi s-a facut impresia ca era sub influenta alcoolului sau drogurilor

Cei doi au chemat politia, iar Dorin Chirtoaca a trecut testul cu alcoolmetrul, care a aratat ca nu consumase bauturi. Totul ar fi pornit de la o neintelegere intre cei doi. Primarul il acuza pe pretorul sectorului Rascani ca nu s-ar fi interesat toata ziua de situatia din sector: „A mintit, nu a cunoscut situatia in sector si nu s-a interesat la modul serios de situatie, din moment ce nu stia ca doua intersectii sunt blocate.”

Mihai Carlig respinge acuzatiile.”Pe parcursul zilei am primit rapoartele in permanenta, nu e necesar ca eu personal sa discut cu soferul sau cine este la autospeciala”, spune pretorul sectorului Rascani.

Dorin Chirtoaca a anuntat deja suspendarea a lui Carlig si a spus ca acesta va fi eliberat din functie. Pretorul a declarat insa ca nu a aflat nimic despre aceasta msura.

Nu este prima data cand cei doi se iau la harta. Acum un an, Mihai Carlig a prezentat presei neregulile care au fost inregistrate dupa reparatia bulevardului Grigore Vieru. Si atunci, primarul a anuntat ca pretorul va fi demis. Decizia urma sa fie luata de comisia de disciplina, insa acest lucru nu s-a mai intamplat.

Sursa: Protv.md

VIDEO PROTVPLUS.RO