Imaginile dezastrului din Beirut. Stare de urgență în capitala Libanului după explozie. GALERIE FOTO
A doua zi după cele două explozii care au ucis cel puţin 100 de oameni, capitala libaneză Beirut este un oraş devastat, cu zeci de maşini avariate şi cu clădirile înconjurate de cioburile geamurilor sparte.
"E oribil, nu e ceva obişnuit", spune un bărbat care mătură cioburile din faţa apartamentului. Ca mulţi alţii, el a dormit fără ferestre.
GALERIE FOTO cu imaginile dezastrului din Beirut
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Un ofiţer libanez aflat în zona unde s-au produs exploziile cere să nu i se dezvăluie identitatea, deoarece nu a fost autorizat să facă declaraţii, apoi susţine că sub dărâmăturile din port mai sunt încă morţi, scrie Agerpres.
Echipe de muncitori au început degajarea drumurilor şi îndepărtarea molozului de pe străzile până la celebra Gemayzeh, unde se află multe baruri. De obicei, acolo pulsează viaţa de noapte a Beirutului.
Exploziile soldate cu peste 4.000 de răniţi au lovit Libanul într-o perioadă când este deja afectat de cea mai gravă criză economică de după 1990, când s-a încheiat războiul civil care a durat 15 ani.
Miercuri este anunţată o şedinţă de urgenţă a guvernului libanez. Înaltul Consiliu de Apărare a declarat deja capitala 'oraş în stare de dezastru' şi a recomandat instituirea stării de urgenţă timp de două săptămâni.
Autorităţile anchetează în continuare cauza exploziilor, dar şeful serviciului de securitate internă susţine că în zonă se găseau materiale extrem de explozive.
Premierul Hassan Diab a promis că vinovaţii vor fi pedepsiţi şi că este 'inacceptabilă' stocarea într-un depozit din port a aproximativ 2750 de tone de azotat de amoniu, timp de şase ani, fără măsuri de siguranţă.