Imaginile atacului sângeros dat de un britanic prins în Cluj. Riscă închisoare pe viață

Ultima actualizare: 02-10-2019 14:30

Un criminal periculos, urmărit de 4 ani de autoritățile britanice, a fost prins în România, la Cluj, iar procurorii au făcut publice acum, la cererea familiei victimei, imaginile cu atacul sângeros.

Camerele de supraveghere din barul unde a fost săvârșită crima, au surprins momentul în care Shane O'Brien îl ucide cu sânge rece pe un tânăr de 21 de ani, care își petrecea liniștit seara cu iubita lui. Suspectul a fost imediat extrădat și acum magistrații l-au găsit vinovat de omor deosebit de grav.

Shane O'Brien, de 31 de ani, a fugit de autoritățile britanice imediat după ce a comis crima terifiantă într-un bar din Kingsbury, nord-vestul Londrei.

În imaginile șocante ale atacului se vede cum criminalul se apropie de tânărul de 21 de ani, care era însoțit de iubita lui.

Noel McHugh, inspector șef: „Josh a ieșit în oraș, ca într-o seară normală, însoțit de prietena să, într-un bar. Era imediat după miezul nopții și într-un atac total neprovocat, lui Josh i s-a sfâșiat gâtul. Persoana care l-a ucis pe Josh era Shane O'Brien."

Ca să nu fie prins de autoritățile britanice, suspectul a sperat să-și piardă urma în România. Imediat, a fost dat în urmărire internațională, iar poliția a pus o recompensă pe capul său de 50.000 de lire.

Noel McHugh, inspector șef: „Imediat după ce l-a înjunghiat pe Josh în zona gâtului, a ascuns cuțitul și a ieșit pe ușă, știind că nu este cale de întoarcere pentru ceea ce îi făcuse lui Josh."

Familia victimei a cerut publicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere pentru a demosntra că Josh a fost atacat fără motiv.

Tracey Hanson, mama victimei: „Am primit un telefon în care mi se spunea că Josh a fost înjunghiat. Josh nu a făcut nimic greşit. Avea doar 21 de ani. Se afla într-un bar cu prietenii, doar pentru puţin timp."

Criminalul a fost căutat mai bine de trei ani și jumătate de Interpol.

Culmea e că a fost prins în urmă cu doi ani în Praga, dar cum avea acte false, a fost lăsat liber.

Abia în luna martie a acestui an, polițiștii români l-au capturat în timp ce se plimba liniștit pe o stradă din Cluj-Napoca. Agenții s-au bazat pe semnalmentele din mandatul de urmărire.

Chiar marți, la capătul unui proces de șase luni, autoritățile britanice l-au găsit vinovat de omor pe Shane O'Brien. Potrivit "The Guardian", sentința va fi pronunțată pe 17 octombrie, iar individul riscă pedeapsa maximă: închisoare pe viață.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO