Imagini spectaculoase filmate de un GoPro montat pe o drona cu "inima" unui vulcan activ din Islanda. VIDEO

Ultima actualizare: 07-10-2014 07:03
vulcan Islanda

De mai bine de o luna, vulcanul islandez Bardarbunga imprastie lava in aer, acoperind intreaga regiune cu o patura de cenusa.

Si in timp ce oamenii sunt sfatuiti sa stea la distanta, un regizor si un fotograf nu numai ca au mers foarte aproape de centrul eruptiei, ci chiar au surprins activitatea vulcanului in imagini de inalta rezolutie.

Utilizand o drona pe care au montat o camera GoPro, cei doi au filmat "inima" vulcanului si au oferit imagini care arata activitatea intensa pe care o are, potrivit Wired.

Bardarbunga este un vulcan mare din centrul Islandei, situat langa ghetarul Vatnajokull. Cea mai recenta eruptie a inceput in luna august, iar expertii cred ca ar putea dura pana la un an.

Regizorul Eric Cheng si fotograful Ragnar Th. Sigurdsson au calatorit in regiune pe data de 20 septembrie. S-au apropiat de vulcan cat au putut de mult, echipati cu masti de gaze si bocanci. Odata ce au ajuns intr-un punct suficient de apropiat de centrul eruptiei, dar si sigur pentru ei, cei doi au lansat drona, pe care au instalat o camera GoPro Hero3.

Drona, in valoare de aproximativ 1.000 de euro, echipata cu senzori conceputi pentru a reveni la pozitia de lansare, a revenit in punctul in care se aflau cei doi. Camera GoPro avea partea din fata topita, insa cardul de memorie era intact.

In dimineata de dupa filmare, toata zona a fost inundata cu lava.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO