IMAGINI in PREMIERA obtinute de politia din Italia. Cum arata un ritual secret de initiere al mafiei. VIDEO

19-11-2014 08:02


Politia italiana a reusit sa filmeze pentru prima oara un ritual secret de initiere in clanul mafiot 'Ndrangheta.

Inregistrarea a fost obtinuta la capatul unei anchete de doi ani, iar politia a dat-o publicitatii o data cu arestarea a 40 de persoane.

Dupa ce depun juramantul de credinta pentru clan, noii membri primesc si o pastila de cianura pentru eventualitatea in care ar fi arestati. Sunt, de asemenea, sfatuiti sa pastreze intotdeauna un ultim glont pentru ei insisi, pentru ca moartea e de preferat tradarii.

Potrivit procurorului de la Milano care a dat publicitatii inregistrarea, imaginile arata cum puterea traditiei ajuta 'Ndrangheta, o organizatie care face trafic de cocaina in toata lumea.

"Repetati dupa mine: jur sa ma dezic de totul pana la a saptea generatie de orice societate criminala pe care am recunoscut-o pana acum", spun, in timpul ceremoniei, membrii clanului.

Trei grupari sunt anchetate acum de autoritati, acestea avand bazele in Milano, provinciile Como si lecco, precum si in regiunea Lombardiei. Cele mai multe arestari au avut loc in nordul Italiei, insa cateva persoane au fost retinute si in Sicilia.

Clanul 'Ndrangheta isi are bazele in Calabria, in sudul Italiei.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO