Lupta pentru supravietuire. Scene mai tari decat in Titanic, pe vasul scufundat in Italia. VIDEO

Ultima actualizare: 07-11-2012 19:40
Pasageri naufragiu

Imagini incredibile, care aduc aminte parca de nufragiul Titanicului din 1912, au fost facute publice astazi. Este vorba despre scene suprinse la scurt timp dupa ce nava Costa Concordia a inceput sa se scufunde.

Sute de oameni inghesuiti laolalta, in timp ce incercau sa isi puna vestele, asteptand echipele de salvare - imaginile tulburatoare au fost surprinse de paza de coasta italiana, care se pregatea sa inceapa evacuarea pasagerilor de pe vapor.

Astazi, scafandrii au descoperit alte cinci cadavre in epava navei de croaziera Costa Concordia, naufragiata vineri seara in apropierea unei insule italiene, a declarat marti un purtator de cuvant al municipalitatii Giglio, relateaza AFP.

Cadavrele, care ridica bilantul catastrofei la cel putin 11 morti, se aflau in partea scufundata a pupei navei, a declarat Cristiano Pellegrini, care nu a putut preciza daca este vorba despre membri ai echipajului sau pasageri.

"Cele cinci victime sunt o femeie si patru barbati, care ar putea fi pasageri, dar nu se stie sigur, ei au intre 50 si 60 de ani", a declarat Filippo Marini, purtatorul de cuvant al pazei de coasta, adaugand ca purtau veste de salvare. Scafandrii au inceput marti sa foloseasca incarcaturi explozive pentru a avansa mai usor in carcasa scufundata pe jumatate a navei Concordia.

Potrivit ultimului bilant realizat de paza de coasta inainte de descoperirea celor cinci cadavre, erau disparute 29 de persoane, dintre care turisti germani, italieni, francezi, americani, precum si un ungur, un peruan si un indian, probabil membri ai echipajului.

Plecata din Civitavecchia, din apropiere de Roma, vineri in jurul orei 19.00 (20.00 ora Romaniei), Concordia, care efectua o croaziera de o saptamana in Marea Mediterana, a lovit o stanca dupa aproximativ doua ore si jumatate, la aproximativ 500 de metri de insula Giglio.

Nava transporta 4.229 de persoane, dintre care peste 3.200 de turisti de 60 de nationalitati si peste 1.000 de membri ai echipajului provenind din 40 de tari.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO