Imagini apocaliptice in Rusia: norul toxic care a pornit dintr-un vagon si a inghitit intreaga gara


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 14:57
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2011 12:41
Categorie: Stiri externe

Mai multe zeci de persoane au fost intoxicate, joi, la Celiabinsk, dupa ce au inhalat vapori rezultati in urma unui accident petrecut in gara, au anuntat autoritatile ruse, citate de AFP.

Aproximativ 24 de litri de brom s-au scurs din zece recipiente aflate intr-un tren de marfa, conform unui reprezentant al Comisiei de ancheta, care a mai declarat ca masurile de securitate necesare nu au fost respectate.

Politistii au stabilit un perimetru de siguranta, in timp ce peste o suta de persoane aflate in zona au inhalat vapori toxici. Opt oameni au ajuns la spital, prezentand afectiuni oculare si respiratorii.

Emanatiile rezultate au perturbat si activitatea scolara. Mai multe unitati de invatamant din zona au fost nevoite sa renunte la ceremoniile prevazute pentru prima zi din noul an scolar.
Trenul care transporta 2.063 de recipiente cu brom a fost evacuat in afara orasului aflat la 2.000 de kilometri est de Moscova, iar autoritatile locale au incercat sa asigure populatia ca nu exista niciun pericol.

Tags: brom, rusia, gara,

Nu incerca niciodata acasa ce face rusul. Stiai ca daca bagi un bec in gura nu-l mai poti scoate?
Cea mai puternica femeie din Rusia dupa Ecaterina cea Mare. Cine este apropiata lui Putin
VIDEO PROTVPLUS.RO