Iarna geroasa si vara torida si-au dat mana deasupra Americii!

11-12-2009 00:00

O mare parte a tarii a fost ravasita de o violenta furtuna rece care a lasat, in unele zone, zapezi de doi metri si jumatate. Sute de accidente s-au produs pe soselele pline de polei, in timp ce, in localitati, viscolul a baricadat oamenii in case.


Regiuni intregi din centrul si nord-estul Americii sunt inghetate. Milioane de oameni indura gerul naprasnic si inoata in nameti inalti si de un metru. Din Iowa pana in New England accidentele s-au tinut lant, iar echipajele de deszapezire lucreaza non-stop.

Furtuna de zapada inainteaza spre alte regiuni, avertizeaza meteorologii. Vremea extrema luat pana acum 17 vieti, majoritatea victimelor pierind in accident de masina.

Daca in centrul tarii americanii infrunta zapezile, la sute de kilometri, in Miami, e vreme de plaja. 31 de grade Celsius, temperatura pe care orasul nu a mai inregistrat-o din 1896.

Iar asta nu se intampla numai in America. In estul Europei, iarna ruseasca, odionioara atat de temuta, e mai blanda ca niciodata. La Kaliningrad localnicii se bucura de 10 grade Celsius, iar copacii au inflorit.


VIDEO PROTVPLUS.RO