Zonele de lux ale Londrei, terorizate noaptea de cersetorii romani veniti pentru Jocurile Olimpice

cersetori

Cersetorii romani, evacuati de politie din Marble Arch luna trecuta, au instalat o noua tabara la mai puţin de 50 de metri distanta, in rezervatia centrala din Park Lane, relateaza London Evening Standard in editia online de marti.

Cei aproximativ 50 de cersetori romani dorm in tufisuri, in zona Mayfair, intens frecventata de turisti si inconjurata de unele dintre cele mai exclusiviste hoteluri si restaurante din Londra.

Grupari infractionale par sa ii aduca din Romania inainte de Jocurile Olimpice, acestia fiind "repartizati" dinainte in grupuri de cersetori, hoti de buzunare si prostituate, potrivit publicatiei britanice.

London Evening Standard scrie ca a asistat luni la incercari ale politiei de a-i cauta pe cersetori, in timp ce, retrasi la doar cativa metri, unii membri ai grupului urinau in strada.

Un britanic fara adapost a declarat ca a devenit prea periculos sa dormi in centrul Londrei, din cauza ca grupuri de romani inarmaţti cu cutite organizeaza jafuri.

Citește și
Parlament Finlanda
"Suntem aproape sa etichetam o natie intreaga". Tiganii i-au infuriat pe parlamentarii finlandezi
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

Consiliul Local Westminster a organizat o reuniune a agentiilor locale, la care au participat si reprezentanti ai Foreign Office si Ambasadei Romaniei, repatriind recent 18 persoane in Romania, primite in autocar dupa ce au facut dus si s-au schimbat.

"Aceste persoane se raspandesc, dar nu pleaca altundeva. Fie stau cu tabara fie in Park Lane, fie se muta in South Mayfair sau pe Oxford Street", a declarat Nickie Aiken, un consilier local.

In noaptea de luni spre marti, aproximativ 20 de membri ai grupului - impartit in femei batrane care merg in ciomag si poarta batice si barbati in varsta de aproximativ 30 de ani, cu hanorace cu gluga si telefoane mobile - stateau pe paturi zdrentaroase si jucau barbut, in rezervatia centrala.

Valize, sticle de bere si saci erau imprastiate pe iarba din gradina unor firme si hoteluri de prestigiu. "Politia aici mai devreme, nicio problema", a declarat un barbat, intr-o engleza stricata, dupa care a cerut "fara camere de filmat".

Localnicii spun ca membri ai grupului dormeau in cutii de carton intr-o statie de metrou din rezervatia centrala, pana cand intrarea a fost blocata, saptamana trecuta.

Consiliul local a solicitat Foreign Office si Guvernului roman sa organizeze o campanie publica in Romania, menita sa incerce sa descurajeze aceste persoane sa vina in Marea Britanie.

"Devine si mai rau din cauza Jocurilor Olimpice. Ma tem ca oamenii sunt inselati ca aici exista locuri de munca", a declarat consilierul Aiken.
 

Vezi pozele pe site-ul Daily Mail.

Articol recomandat de sport.ro
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Citește și...
Presa britanica:
Presa britanica:"Bandele din Romania trimit cu autocarele cersetori si prostituate pentru Olimpiada"

Bande infractionale din Romania transporta cu autocarele sute de barbati, femei si copii la Londra, inaintea Jocurilor Olimpice, pentru a impanzi strazile ca hoti de buzunare, cersetori si prostituate, relateaza Daily Express.

"Suntem aproape sa etichetam o natie intreaga". Tiganii i-au infuriat pe parlamentarii finlandezi

Tiganii romani care cersesc in Finlada au incins spiritele in parlamentul de la Helsinki. Un politician nationalist a cerut guvernului sa ia masuri urgente, pentru a-i goni de pe strazile marilor orase.

Copiii romani care cersesc in Elvetia
Copiii romani care cersesc in Elvetia "trebuie considerati victime, nu infractori"

Copiii romi care cersesc si fura in Elvetia nu sunt infractori, ci victime ale traficului de persoane, si au nevoie de o protectie mai buna, se arata intr-un raport ale carui recomandari au fost puse in practica la Berna.

Recomandări
Alertă în România. Autoritățile se așteaptă la o viitură pe Dunăre. Care sunt punctele critice
Alertă în România. Autoritățile se așteaptă la o viitură pe Dunăre. Care sunt punctele critice

Autorităţile monitorizează întreg sectorul de Dunăre care traversează România, fiind aşteptată o viitură care va duce la creşterea nivelului apei până la finalul lunii.

George Simion, candidatul AUR la președinție, față în față cu Andreea Esca, de la ora 19:00, în platoul Știrilor PRO TV
George Simion, candidatul AUR la președinție, față în față cu Andreea Esca, de la ora 19:00, în platoul Știrilor PRO TV

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

Delir antivaccinist al Dianei Șoșoacă în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat! Plandemia nu a existat niciodată”
Delir antivaccinist al Dianei Șoșoacă în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat! Plandemia nu a existat niciodată”

Diana Șoșoacă a avut, miercuri, un discurs antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei boli.