Holland vrea Grecia in zona euro, dar crede ca inca trebuie sa isi "demonstreze credibilitatea"

Ultima actualizare: 20-09-2012 07:54
Francois Hollande

Presedintele francez Francois Hollande a subliniat sambata ca Grecia inca trebuie sa isi "demonstreze" "credibilitatea" in privinta angajamentelor de redresare bugetara, pe care premierul grec Antonis Samaras a promis ca le va respecta, relateaza AFP.

 

"Grecia este in zona euro si trebuie sa ramana in zona euro", a declarat pentru presa presedintele francez la finalul unei intalniri cu premierul grec, apreciind ca problema unei mentineri a acestei tari in zona euro "nu se pune".

Grecia "inca trebuie sa demonstreze credibilitatea programului sau si vointa liderilor sai de a merge pana la capat", a adaugat Hollande.

"Unii continua sa speculeze impotriva Greciei, spunand ca nu va reusi, ca nu va putea sa ramana in zone euro", s-a plans Samaras. "Iar eu am venit aici pentru a spune ca Grecia va reusi, va ramane in zona euro si va putea juca un rol important in cadrul Uniunii Europene (UE)", a continuat el.

"Vom arata ca Europa este capabila sa isi depaseasca dificultatile si problemele (...), iar in acest sens avem nevoie de eforturi de schimbare, dar si de o reluare a cresterii economice", a adaugat premierul grec.

"Eu cred, de asemenea, ca ne vom putea realiza obiectivele si angajamentele, reduce deficitele, datoria, indeplini schimbarile structurale declansate (privind) privatizarile si justitia", mai ales cele de natura "fiscala", a subliniat Samaras.

Cu o zi inainte, la Berlin, premierul grec a cerut o amanare suplimentara de doi ani, pana in 2016, pentru redresarea conturilor tarii. "Nu cerem mai multi bani, ci timp sa ne tragem sufletul", a pledat el vineri la Berlin intr-o conferinta comuna cu cancelarul german Angela Merkel.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO