Hillary Clinton felicita poporul roman cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei


Ultimul update: Sambata 16 Iunie 2012 00:48
Data publicarii: Marti 30 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
Hillary Clinton

Hillary Clinton felicita poporul roman cu ocazia Zilei Nationale, de 1 decembrie, in numele presedintelui Barack Obama si al poporului american, amintind ca se implinesc 130 de ani de relatii diplomatice intre Romania si SUA.

"Poporul Romaniei si Statele Unite impartasesc o prietenie construita pe valorile noastre comune - respectul fata de idealurile libertatii si democratiei, promovarea prosperitatii pentru toti, protejarea demnitatii umane si respectul legii in lume. Fortele noastre au servit impreuna, in mod curajos, in Afganistan, in Balcanii de Vest si in Irak. Statele Unite onoreaza serviciul curajos si angajamentul ferm al trupelor romane fata de misiunile noastre comune din intreaga lume, iar noi ii plangem pe cei care au platit pretul ultim in serviciul libertatii", afirma ea in acest mesaj, publicat pe site-ul Departamentului de Stat.

Ca aliati in cadrul NATO si alte organizatii internationale, Romania si Statele Unite coopereaza in cadrul a numeroase provocari comune, de la lupta pentru stoparea proliferarii nucleare si sporirea securitatii energetice, pana la lupta contra schimbarilor climatice, adauga Clinton.

Sursa: Pro TV

Sarkozy i-a trimis o scrisoare de felicitare lui Basescu de Ziua Nationala
Ambasadorul Ungariei, despre 1 Decembrie: Pentru noi este zi sensibila
Statul roman va cheltui 400.000 de lei de Ziua Nationala, la Alba Iulia
VIDEO PROTVPLUS.RO