Harrison Ford, internat in spital dupa ce s-a prabusit cu avionul. Apelul actorului catre turnul de control

×
Codul embed a fost copiat

Harrison Ford a fost ranit intr-un accident de avion, produs in apropiere de Los Angeles. Starul de 72 de ani isi conducea avionul si s-a prabusit pe un teren de golf, la scurt timp de la decolarea din Santa Monica.

Actorul este internat la spital cu rani care nu-i pun viata in pericol, iar medicii spun ca isi va reveni in curand.

Apelul actorului, inainte de prabusire:

H.F. - "Aici 53178. Pana la motor. Cer permisiunea sa ma intorc in aeroport".

Controlor de trafic - "Ryan 178. Pista A21 e libera, poti ateriza".

Citește și
cannes
Stallone, Arnold si Harrison Ford s-au plimbat cu doua tancuri si au blocat circulatia la Cannes. FOTO
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Sesizand ca e ceva in neregula, un localnic a filmat avionul pilotat de Harrison Ford, probabil chiar in timp ce actorul semnala Turnului de control ca are probleme.

Ford n-a mai apucat sa revina pe pista aeroportului. Dupa ce a frant crengile unor copaci, avionul s-a prabusit pe un teren de golf din Mar Vista, la vest de Los Angeles. Si a reusit sa evite casele din apropiere.

"Era aproape de acea casa, cand motorul a inceput sa aiba probleme. s-a intors si a incercat sa ajunga inapoi la aeroport", a povestit un martor.

Actorul a avut nevoie de ajutor ca sa iasa din avionul avariat serios in partea din fatza. Desi ranile de la cap ii sangerau, martorii l-au vazut facand singur cativa pasi, inainte sa fie asezat pe targa.

"In ajutorul victimei au venit initial cativa oameni care se aflau pe terenul de golf. Pilotul a suferit traumatisme de nivel moderat. Era alert, constient", a declarat Patrick Butler, de la departamentul de pompieri din Los Angeles.

"La fel ca eroii pe care ii joaca pe marele ecran, un Harrison Ford calm si calculat a ghidat avionul pe care il pilota spre o aterizare fortata pe un teren de golf din Venice, California", il lauda Daily Mail pe celebrul actor de la Hollywood.

Ford pilota un avion de colectie, un monoplan cu 2 locuri, folosit pentru instructia pilotilor americani in al doilea razboi mondial.

Cu o cariera de aproape cinci decenii in spate, Ford isi datoreaza popularitatea mai ales rolurilor din Indiana Jones, Razboiul Stelelor ori Evadatul. Prietenii spun ca este un pilot competent si precaut.

"La spital. Tata este OK. Ranit, insa OK! Se ridica tuturor asteptarilor despre el. Este un barbat incredibil de puternic. Multumesc tuturor pentru gandurile si energia pozitiva pe care i le-ati transmis tatalui meu", a scris fiul acestuia, Ben Ford, pe Twitter, la doua ore de la accidentul aviatic.

Howard Tabe, un angajat al clubului Penmar Golf Course, a declarat pentru NBC News: "Avea sange pe toata fata. Doi doctori foarte buni l-au tratat, s-au ocupat bine de el. I-am ajutat si eu, pentru a pune o patura sub unul dintre soldurile sale".

Faptul ca Ford a scapat numai cu rani usoare din accident nu este o surpriza pentru cei care au zburat cu el. Acesta este pasionat de zbor inca din anii '60, insa au trecut ani buni pana sa aiba banii si timpul necesar pentru a se dedica pasiunii sale. Abia in 1996 a obtinut licenta de pilot.

"Harrison a fost un pilot minunat. Se poate vedea din faptul ca a supravietuit acestei aterizari fortate ca este un aviator priceput", a spus pentru CNN Paul Mitton, cel care a produs un documentar despre pasiunea acestuia.

Discutia lui Harrison Ford cu turnul de control

Iar expertul in aviatie Rick Dake a spus pentru People ca aterizarea efectuata de Ford a fost mai mult decat reusita, luand in considerare natura dificila a avioanelor din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial: "Tot ce a facut a fost perfect". Acesta a dezvaluit ca piloti mai putin experimentati s-au prabusit cu acest tip de avion in anii '40, pentru ca acesta obisnuia sa se roteasca atunci cand motoarele cedau.

"Numai acest lucru este o dovada a abilitatii grozave a lui Harrison Ford. A facut o intoarcere la 180 de grade, cu motorul care se ineca. A reusit sa tina traiectoria avionului departe de case si sa aterizeze in asa fel incat sa afecteze cel mai putin comunitatea. A ales cel mai bun loc pentru aterizarea fortata. A facut 100% ceea ce ar fi facut un aviator excelent", a mai spus Dake.

Ryan Harris, un martor al accidentului, a descris aterizarea efectuata de Ford drept "iscusita": "Sunt cam opt copaci in apropiere, iar el a aterizat avionul fara sa loveasca niciunul".

Alex Miller, un alt barbat din California, a scris pe Twitter ca mama acestuia juca golf pe respectivul teren cand s-a intamplat totul. Femeia a fugit la locul prabusirii si i-a spus fiului sau ca actorul este "in regula".

Dupa ce Harrison Ford a fost transportat la spital, masina Calistei Flockhart a fost vazuta in parcarea Centrului Medical UCLA din Santa Monica.

Harrison Ford, care in prezent se afla in stare stabila, a fost singura persoana aflata la bordul acelui avion. Se pare ca pilota un avion Ryan PT-22 Recruit.

National Transportation Security Board din SUA a dechis o ancheta in acest caz.

Nu este pentru prima data cand Harrison Ford a fost implicat intr-un accident aviatic. Un avion cu sase locuri pilotat de starul hollywoodian a avut parte de o aterizare dificila in Lincoln, in statul american Nebraska, in vara anului 2000. De asemenea, un elicopter pilotat de Harrison Ford a fost avariat grav la aterizare, in octombrie 1999.

De asemenea, in iunie 2014, starul american a fost spitalizat la Londra dupa ce a suferit o accidentare serioasa la o glezna in timpul filmarilor de la cel de-al saptelea film din franciza "Razboiul stelelor".

Actorul american Harrison Ford s-a nascut pe 13 iulie 1942 in Chicago. El si-a inceput cariera in 1964 si a devenit unul dintre cei mai cunoscuti actori de la Hollywood, in special datorita rolurilor din Razboiul Stelelor, Evadatul si Indiana Jones.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Harrison Ford, ranit in timpul filmarilor la noul Star Wars. Han a ajuns la spital primul
Harrison Ford, ranit in timpul filmarilor la noul Star Wars. Han a ajuns la spital primul

Din toiul actiunii, Harrison Ford a fost transportat de urgenta la spital. Actorul de 71 de ani a suferit un accident pe platourile de filmare din Marea Britanie, in timp ce juca intr-o scena din urmatorul film al seriei Star Wars.

Stallone, Arnold si Harrison Ford s-au plimbat cu doua tancuri si au blocat circulatia la Cannes. FOTO
Stallone, Arnold si Harrison Ford s-au plimbat cu doua tancuri si au blocat circulatia la Cannes. FOTO

Actorii din The Expendables 3 au promovat intr-o maniera insolita filmul la Cannes, plimbandu-se cu doua tancuri si blocand astfel traficul rutier de pe Croazeta, potrivit hollywoodreporter.com.

Cum arata la 48 de ani actrita din Ally McBeal. Paparazzi au fotografiat-o pe plaja
Cum arata la 48 de ani actrita din Ally McBeal. Paparazzi au fotografiat-o pe plaja

Actrita, impreuna cu sotul ei, Harrison Ford si fiul lor, Liam, sunt intr-o vacanta in Brazilia. Cei trei au fost fotografiati ieri de paparazzi in timpul unei iesiri la o plaja din Rio de Janeiro.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.