Greseala facuta de astronautul britanic de pe Statia Spatiala International. "Alo, Pamantul?"

Ultima actualizare: 28-12-2015 07:14

O gafa a lui Tim Peake a devenit virala, dupa ce insusi autorul ei si-a cerut scuze pe Twitter.

Astronautul britanic Tim Peake, aflat in prezent la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS) i-a cerut scuze vineri unei femei pe care a sunat-o din greseala din spatiu si a intrebat-o: "Alo, buna ziua, este cumva Pamantul?", relateaza AFP.

"Nu a fost vorba de o farsa, pur si simplu am gresit numarul", a explicat el pe Twitter. Vreau sa-mi cer scuze fata de doamna pe care am sunat-o din greseala si am intrebat-o: "Alo Pamantul?" "Nu, ati gresit numarul!", i-a raspuns femeia.

Nu este prima oara cand 'Major Tim', care s-a alaturat echipajului ISS la 15 decembrie pentru o misiune de sase luni, greseste numarul incercand sa-i sune pe parintii sai, Nigel si Angela.

Tim Peake, 43 de ani, este urmarit cu atentie de mass-media britanica care informeaza despre orice gest al sau in spatiu. Este vorba de primul britanic care se alatura misiunii de la bordul ISS si al doilea astronaut care zboara in spatiu, dupa Helen Sharman, in 1991.

El a decolat la 15 decembrie de pe cosmodromul Baikonur, din Kazakhstan, impreuna cu americanul Tim Kopra si comandantul de bord, rusul Iuri Malencenko. Cei trei astronauti au fost nevoiti sa execute o operatiune de amarare manuala la ISS, din cauza unei probleme tehnice.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO