Ghinionul unui cameraman plecat sa filmeze un incident armat. Atacatorul a fost la un pas sa-l impuste

07-11-2014 07:36


Un cameraman australian a avut parte de aventura vietii lui profesionale si nu numai.

Jurnalistul aflase de un incident armat si pornise intr-acolo sa filmeze. Pe drum insa, a fost oprit chiar de autorul atacului care parea spasit si dornic sa se predea. Cameramanul si-a pastrat calmul, ceea ce i-a fost de folos, pentru ca intreaga experienta era pe cale sa devina si mai bizara. Iar el a filmat-o de la cap la coada.

"Ma numesc Jule Brook, am fugit de politie. Am facut ceva foarte rau." Acesta este momentul cand barbatul inarmat si cu mainile murdare de sange l-a oprit pe cameramanul Peter Steer. I-a povestit ca a impuscat o femeie si i-a cerut sa cheme politia. Insa politistii intarziau, iar cameramanul a fost nevoit sa mai sune o data. Calm, l-a tinut de vorba pe agresor timp de aproape o jumatate de ora.

Dar, dintr-odata, atacatorul s-a razgandit. Zambind, l-a amenintat cu arma pe cameraman. Apoi, individul a fugit cu masina postului de televiziune si a intrat direct intr-o benzinarie, unde a lovit o cisterna de benzina si parea ca vrea sa-i dea foc. Abia in acest loc a fost arestat.

"Barbatul a fost arestat, dar drama nu s-a incheiat aici. Cisterna fisurata continea 7.000 de litri de benzina. Au fost chemati pompierii, iar strazile din jur au fost inchise cateva ore", a relatat Carly Waters, corespondent 7News.

Peter este cameraman din 1980 si recunoaste ca a fost cea mai palpitanta zi de lucru din viata lui. "Voiam sa-l filmez cu arma in mana, dar nu voiam sa ma impuste. Pentru un cameraman, presupun ca e un vis implinit. Sunt bine, dar am nevoie de o tarie", a marturisit la final Peter Steer, cameraman 7News.
 

Tags: cameraman, atac,

VIDEO PROTVPLUS.RO