Ghid de supravietuire in caz de Apocalipsa. Ce sfaturi dau autoritatile britanice pentru 21.12.2012

Dată publicare: 08-12-2012 13:39
Dată actualizare: 11-12-2012 06:47


apocalipsa

Potentialul sfarsit al lumii din data de 21 decembrie, asa cum a fost prezis de calendarul mayas, a generat reactii diferite ale oamenilor.

Pentru unii, ziua este o scuza buna pentru petreceri, altii o considera o zi ca oricare alta, dar exista si oameni care se pregatesc de Apocalipsa asa cum se cade, facandu-si provizii mari de hrana si combustibil.

Acum, autoritatile britanice, in incercarea de a potoli teama de ziua de apoi, au transmis catre populatie sfaturi despre cel mai bun mod in care trebuie tratata potentiala criza, cum ar fi instalarea alarmelor antiincendiu si consultarea prognozei meteo, potrivit Daily Mail.

Sfaturile vin la mai putin de doua saptamani pana la data Apocalipsei si urmeaza unei postari pe un blog al unui oficial american care descrie sfarsitul lumii ca un “zvon” si subliniaza ca “sfarsitul nu vine pe 21 decembrie si nici in alta zi din 2012”.

In ceea ce priveste forma de anihilare, cel putin pe internet se fac tot felul de speculatii; unii spun ca va fi potopul din vremea lui Noe, iar altii afirma ca Pamantul va fi lovit de o alta planeta.

Autoritatile britanice spun ca au capacitatea necesara de a gestiona orice eveniment neobisnuit care ar putea aparea.

Un purtator de cuvant al Brigazii de pompieri din Londra a spus: “Montati-va o alarma antiincendiu si macar aveti o sansa sa stiti inaintea altora ca sfarsitul lumii se apropie. Daca veti supravietui apocalipsei, veti fi alertat in legatura cu un potential incendiu".

Sfaturile autoritatile catre populatie mai contin: “Inainte de a pleca in calatorie, verificati masina. Posturile locale de radio sunt cea mai buna sursa de a va pune la curent cu starea vremii, a drumurilor, iar daca un crainic face vreun anunt referitor la apocalipsa, pastrati-va calmul”.

Intre recomandarile trimise catre populatie sunt incluse si sfaturi despre cum ar trebui sa se comporte britanici cu animalele de companie in cazul in care ar veni Apocalipsa: "Din fericire pentru ele, animalele nu-si fac acelasi griji pentru viitor. Oricum, daca se dovedeste ca mayasii au avut dreptate, mesajul nostru ar fi acela sa petreceti din timpul care a mai ramas cat mai mult cu animalele voastre. Mergeti in plimbari lungi, rasfatati-le. Bucurati-va de fiecare secunda ca si cum ar fi ultima", a spus un purtator de cuvant de la Politia Animalelor.

Citeste si:

NASA confirma: Asteptam Apocalipsa. Ce data au calculat cercetatorii pentru sfarsitul lumii
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO