Germania nu mai primește turiști fără dovadă a imunității la COVID sau test negativ

Ultima actualizare: 30-07-2021 10:17
Avion
Shutterstock

Toți călătorii care sosesc în Germania din acest weekend trebuie să prezinte fie o dovadă a imunității la COVID-19 - adică o adeverință care să ateste că s-au vaccinat sau că au trecut prin boală - fie un rezultat negativ la testul COVID, scrie Reuters.

Autoritățile din Germania sunt îngrijorate că numărul crescut de cazuri în destinațiile turistice ar putea alimenta valul patru al pandemiei, atunci când germanii se întorc acasă din vacanță.

Germania solicită acum un test negativ sau o dovadă a imunității la COVID doar celor care sosesc din așa-numitele „zone de risc”, zone cu incidență ridicată sau zone cu variante mai agresive ale virusului, precum Marea Britanie, Spania sau Olanda.

Germania a înregistrat 3.142 de noi infecții joi, potrivit principalului său organism de combatere a bolilor, Institutul Robert Koch pentru Boli Infecțioase. Media cazurilor noi zilnice în Marea Britanie se ridică la aproape 30.000.

După un început lent inițial, Germania a implementat rapid vaccinarea pe scară largă, 61,3% din populație primind cel puțin o doză, reducând dramatic severitatea și letalitatea bolii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO