General american: ISIS nu a fost învins, sunt "nepocăiţi, hotărâţi şi radicalizaţi"


Ultimul update: Joi 07 Martie 2019 21:53
Data publicarii: Joi 07 Martie 2019 21:50
Categorie: Stiri externe
Stat Islamic

Şeful forţelor americane în Orientul Mijlociu susţine că lupta împotriva Statului Islamic trebuie să continue.

Lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Siria "este departe de a fi terminată", a declarat joi la Washington generalul Joseph Votel, şeful forţelor americane în Orientul Mijlociu, citat de France Presse.

"Observaţii recente ale bărbaţilor şi femeilor noastre pe teren arată că militanţii Statului Islamic care s-au evacuat din ultimele rămăşiţe ale califatului (la Baghouz, în nord-estul Siriei) rămân în mare parte nepocăiţi, hotărâţi şi radicalizaţi", a adăugat generalul Votel în faţa unei comisii a Congresului american.

"Ceea la ce asistăm noi în prezent nu este capitularea Statului Islamic în calitate de organizaţie, ci este de fapt o decizie calculată a jihadiştilor pentru a asigura securitatea familiilor lor şi a-şi păstra capacităţile, profitând de şansele pe care le oferă taberele de refugiaţi, unde se ascund în zone retrase pentru a aştepta momentul potrivit unei reapariţii", a afirmat el.

"Reducerea califatului fizic este o reuşită militară monumentală, dar lupta împotriva Statului Islamic şi a extremismului violent este departe de a fi terminată şi misiunea noastră rămâne aceeaşi", a continuat şeful Comandamentului american pentru Orientul Mijlociu (Centcom).

Extremismul este "problema unei întregi generaţii" şi comunitatea internaţională "va trebui să decidă cum să gestioneze situaţia miilor de combatanţi şi membrii ai familiilor lor deţinuţi în prezent de FDS", Forţele Democratice Siriene - dominate de luptători kurzi - pe care occidentalii s-au bazat în nord-estul Siriei în lupta împotriva Statului Islamic.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO