Gardienii Revoluției din Iran: ”Dacă americanii fac o mişcare, îi vom lovi frontal”

Ultima actualizare: 12-05-2019 21:13
Gardienii Revolutiei din Iran
AFP

Prezenţa militară a Statelor Unite în Golf obişnuia să fie o ameninţare însă acum este o oportunitate, consideră Amirali Hajizadeh, un comandant senior al Gardienilor Revoluţiei din Iran, relatează Reuters.

„Un portavion care are cel puţin 40-50 de avioane şi 6.000 de soldaţi reprezenta o ameninţare serioasă pentru noi în trecut însă acum ... ameninţările s-au transformat în oportunităţi”, a afirmat Hajizadeh, potrivit News.ro.

El a adăugat: „Dacă americanii fac o mişcare, îi vom lovi frontal”.

Ministrul de Externe al Iranului, Javad Zarif, a afirmat pe Twitter că John Bolton, consilierul pe securitate naţională al SUA, plănuia chiar dinainte să îşi ocupe postul ca SUA să se retragă din acordul nuclear cu Iranul şi să ia o atitudine mai agresivă faţă de Iran.

Zarif a făcut referire la un articol din 2017 publicat de Bolton în National Review, cu titlul „Cum să scoatem SUA din acordul nuclear cu Iranul”.

CNN a informat vineri că administraţia Trump a transmis un număr de telefon Elveţiei la care preşedintele american poate fi contactat dacă iranienii doresc să discute. Ambasada Elveţiei la Teheran reprezintă interesele SUA în Iran.

Marţi, Consiliul Suprem pentru Securitate Naţională din Iran a informat că anunţul SUA cu privire la trimiterea în Orientul Mijlociu a portavionului Abraham Lincoln şi a unui echipaj de operare de bombardiere ca un avertisment pentru Iran reprezintă „un război psihologic”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO