GALERIE FOTO cu cele mai impresionante momente ale paradei militare din Piata Rosie din Moscova. Cine a stat langa Putin

GALERIE FOTO. Parada din Piata Rosie, la care au luat parte peste 10.000 de soldati si peste 100 de vehicule militare, a fost punctul central al ceremoniilor organizate pe 9 mai in toata Rusia.

  • Parada militara la Moscova
    Potrivit estimarilor, 27 de milioane de soldati si cetateni sovietici au fost ucisi in al Doilea Rzaboi Mondial, iar infrangerea nazistilor, in 1945, este un motiv de mandrie enorma pentru milioane de oameni din Rusia, unde putine familii au ramas neafectate de razboi.
  • Parada militara la Moscova
    Adresandu-se multimii stranse in Piata Rosie, din Moscova, pentru parada impresionanta de 9 mai, Vladimir Putin a spus ca Uniunea Sovietica merita majoritatea laudelor pentru infrangerea nazistilor, in 1945, si ca lipsa de securitate din lumea de astazi inseamna ca Rusia trebuie sa isi consolideze armata.
  • Parada militara la Moscova
    Criticii Kremlinului spun ca Guvernul lui Putin foloseste ceremoniile pentru a incerca sa alimenteze nationalismul si sa transmita semnale geopolitice, dar nu acorda atentie prea mare nevoilor veteranilor in varsta.
  • Parada militara la Moscova
    La categoria vehiculelor militare, o atentie deosebita a fost acordata sistemului de rachete antiaeriene cu raza scurta de actiune TOR-M2DT, precum si sistemului de rachete sol-aer Pantir-SA, ambele create pentru a opera in zona arctica.
  • Parada militara la Moscova
    Vladimir Putin foloseste, in mod traditional, discursurile de Ziua Victoriei pentru a pleda pentru unitate in Rusia si pentru o cooperare mai stransa impotriva terorismului, de multe ori criticand mai voalat sau mai direct Occidentul.
  • Parada militara la Moscova
    Parada din Piata Rosie, la care au luat parte peste 10.000 de soldati si peste 100 de vehicule militare, a fost punctul central al ceremoniilor organizate pe 9 mai in Rusia.
  • Parada militara la Moscova
    Presedintele rus Vladimir Putin le-a cerut tarilor occidentale sa adopte abordarea Moscovei in combaterea terorismului international, in discursul rostit la parada de Ziua Victoriei, relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty. El a subliniat ca lipsa de unitate le-a permis fortelor lui Adolf Hitler sa ameninte lumea.
  • Parada militara la Moscova
    Varianta T-72B3M a tancului T-72 a fost prezenta, de asemenea, pentru prima data la defilare. Dat in folosinta in 2016, tancul ofera protectie superioara, un motor mai puternic si un nou sistem de control a focului.
  • Parada militara la Moscova
    "Iunarmia" (Armata tanara), o miscare patriotica militara pentru adolescenti cu varste cuprinse intre 11 si 18 ani, a fost inclusa pentru prima data in mars.
  • Parada militara la Moscova
    Zecile de avioane care urmau sa survoleze piata de langa Kremlin nu s-au ridicat de la sol, din cauza vremii nefavorabile, care a persistat, desi autoritatile au incercat sa disperseze norii cu echipamente costisitoare.
  • Parada militara la Moscova
    “Viata cere ca fortele noastre armate sa fie consolidate si mai mult, pentru a putea rezista in fata terorismului, extremismului si neonazismului”, considera liderul de la Kremlin.
  • Parada militara la Moscova
    “Fortele armate ale Federatiei Ruse pot rezista oricarei provocari – dar pentru a lupta impotriva terorismului, este nevoie de consolidarea intregii comunitati internationale”, sustine Vladimir Putin.
  • Parada militara la Moscova
    La evenimentul de anul acesta au participat si 210 femei, dublu fata de 2016.
  • Parada militara la Moscova
    Miscarea "Iunarmia" (Armata tanara) a fost infiintata in 2015 de Ministerul Apararii, pentru a asigura o generatie de elevi bine informati si patrioti, scrie agentia de presa pro-Kremlin.
  • Parada militara la Moscova
    La parada care a inclus 10.000 militari, 114 unitati de echipament si 72 de aeronave au luat parte liderii politici rusi, in frunte cu presedintele Vladimir Putin, precum si seful statului moldovean, Igor Dodon.