Gafă uriașă făcută de Reuters: Poză cu Viktor Orban la știrea despre demisia lui Ludovic Orban

07-12-2020 20:38


Reuters

Informația privind demisia prim-ministrului României Ludovic Orban a fost preluată și de agenția de presă Reuters, însă a comis o gafă: a ilustrat articolul cu o fotografie în care apare premierul ungar Viktor Orban.

Știrea a fost preluată apoi și de Yahoo! News, cu tot cu fotografie.

Interesant este însă că descrierea imaginii este corectă. „Prim-ministrul ungar Viktor Orban, la Bruxelles, Belgia, 17 iulie 2020”, este descrierea care apare sub fotografie.

„Prim-ministrul centrist al României Ludovic Orban și-a dat demisia luni, semnalând că a renunțat la ideea de a deveni următorul premier, după alegerile de duminică”, scrie Reuters.

Ludovic Orban a anunțat luni seară că demisionează din funcția de premier, explicând că decizia are un obiectiv precis - demararea negocierilor pentru un nou guvern în urma rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare.

În locul său, președintele Klaus Iohannis l-a numit ca premier interimar pe ministrul Apărării Nicolae Ciucă.

România are nevoie de un Guvern „responsabil” care să reprezinte dorința cetățenilor care își doresc modernizarea și dezvoltarea României, a mai precizat el.

„Decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: că nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma, trebuie să ducă la un Guvern format din formațiunile politice de centru-dreapta care susțin cu claritate orientarea euroatlantică a României şi care vor să utilizeze, cu adevărat, toate resursele pe care le va avea România la dispoziţie, şi, de asemenea, să fructifice oportunităţile pentru a putea să crească calitatea vieţii pentru fiecare dintre cetăţenii României”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Liberalii i-ar lua în calcul pentru funcția de premier în noul Guvern pe președintele Consiliului Județean Bihor Ilie Bolojan, ministru Apărării Nicolae Ciucă și pe ministrul Finanțelor Florin Cîțu, potrivit surselor Știrilor ProTV.

Cîțu a fost desemnat de Iohannis să ocupe funcția de premier și în primăvară, după ce Ludovic Orban a fost demis de Parlament. Cîțu și-a depus mandatul de premier demsemnat după două săptămâni.

Și Nicolae Ciucă a mai fost luat în considerare pentru funcția de prim-ministru, însă a refuzat la momentul respectiv.

Însă în urma negocierilor cu USR-PLUS pentru formarea unei coaliții de guvernare, ar putea fi propus Dacian Cioloș, care a mai fost premier în periaoda noiembrie 2015 – ianuarie 2017.

Negocierile se poartă și în tabăra social democraților. Încă de duminică seara, Marcel Ciolacu își anunța victoria în fața liberalilor, cu peste 30%. Iar social democrații au și propuneri de premier, printre care Alexandru Rafila și Sorin Grindeanu, fostul prim-ministru din februarie 2017, care a adoptat controversată ordonanță 13.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO