Gafa enorma a oficialilor rusi: au publicat rezultatele REALE ale referendumului din Crimeea. Doar 15% ar fi votat anexarea

femeie voteaza la referendumul pentru anexarea Crimeei

Potrivit Forbes, o institutie tinand de presedintia Rusiei ar fi publicat, din greseala, pe site-ul sau, adevaratele cifre finale ale referendumului pentru anexarea Crimeei din luna martie.

Pe site-ul unei institutii tinand de Kremlin, “Consiliul Presedintelui Rusiei pentru Societatea Civila si Drepturile Omului”, ar fi aparut pe 5 mai o postare in care apareau rezultatele reale ale referendumului din Crimeea. Postarea a fost stearsa rapid, insa potrivit Forbes, ea cuprindea cifre extrem de diferite de cele oficiale.

Mai precis, site-ul Consiliului Presedintelui Rusiei afirma ca prezenta la referendumul din 16 martie ar fi atins doar 30% si doar jumatate dintre votanti ar fi spus “DA” anexarii regiunii de catre Rusia. Adica numai 15% din populatia cu drept de vot din Crimeea ar fi fost de fapt de acord cu anexarea.

Citește și
basescu putin
Traian Basescu: "Punerea in discutie a frontierelor este inacceptabila". Reactia Romaniei la declaratiile lui Putin
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”
 Datele oficiale arata cu totul altfel: participare de peste 83%, dintre care 96.7% au votat pentru anexare. Cifrele publicate din greseala de oficialii Kremlinului sunt insa mai aproape de cele indicate de studiile independente. De exemplu, conform unui sondaj realizat de natiunile unite, in 2011 mai putin de doua treimi dintre locuitorii Crimeei erau pentru anexare si procentul lor era in scadere. De asemenea, liderul tatarilor din Crimeea, Mustafa Djemil, a declarat la cateva zile dupa referendum ca prezenta la vot ar fi fost de numai 32.4%.

Criza din Crimeea, un "RusoMaidan". Revolta celor nemultumiti de Ucraina

Consiliul Presedintelui Rusiei pentru Societatea Civila si Drepturile Omului este un for consultativ care reuneste jurnalisti si activisti pentru drepturile omului, ce trebuie sa il consilieze pe liderul de la Kremlin in probleme legate de respetarea drepturilor cetatenilor. In 2012, insa Putin a curatat institutia de persoane critice la adresa regimului sau.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Kremlinul comenteaza ultima editie
Kremlinul comenteaza ultima editie "Dupa 20 de ani". Ziua Europei, comparata de vicepremierul rus cu o "parada gay"

Unul dintre cei mai inalti oficiali de la Kremlin a raspuns la afirmatiile facute in editia de duminica a emisiunii "Dupa 20 de ani". Comentariile sale sunt extrem de critice la adresa pro-europenilor de peste Prut

Traian Basescu:
Traian Basescu: "Punerea in discutie a frontierelor este inacceptabila". Reactia Romaniei la declaratiile lui Putin

Traian Basescu ii cere lui Vladimir Putin sa refuze alipirea Transnistriei la Federatia Rusa. Asta, dupa ce presedintele rus a sugerat ca, dupa Crimeea, si Tiraspolul va face parte, cat de curand, din Federatia Rusa.

Conversatie intre diplomati rusi:
Conversatie intre diplomati rusi: "Hai sa luam inapoi Romania si Bulgaria". Daca avem noroc, e o farsa de 1 Aprilie

Presupusa inregistrare a unei convorbiri telefonice intre doi ambasadori rusi are motive sa ne sperie: diplomatii Moscovei glumesc pe seama soartei tarii noastre

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.