Furtuna tropicală Sally se îndreaptă spre Louisiana cu rafale de 96 de km/h

Ultima actualizare: 15-09-2020 09:14
Uraganul Isaias a ajuns în Bahamas şi ameninţă statul american Florida, focar de COVID-19
Getty

Furtuna tropicală Sally ar putea lovi statul american Louisiana în prima parte a zilei de marţi cu intensitatea unui uragan de categoria a 2-a, relatează agenţia Xinhua. În unele regiuni autorităţile au emis ordine de evacuare obligatorie.

Centrul Naţional pentru Uragane din Miami a prognozat că Sally, care continuă să crească în intensitate în timpul deplasării peste Golful Mexic şi este însoţită de vânt susţinut de circa 96 de kilometri la oră, ar putea deveni luni uragan şi va atinge la începutul zilei de marţi zonele de coastă, aducând condiţii meteorologice deosebit de nefavorabile. Regiunea vizată este cuprinsă între Morgan City din Louisiana şi Ocean Springs, în Mississippi.

Valuri cu înălţimi de peste trei metri este posibil să se formeze în apropierea centrului furtunii.

Cantităţi însemnate de precipitaţii sub formă de ploaie, de peste 300 de milimetri, sunt prognozate în unele zone, între sud-estul Louisiana şi vestul Florida.

A fost emisă o avertizare de uragan care vizează regiunea cuprinsă între Morgan City, Louisiana, şi estul Ocean Springs, Mississippi, care include New Orleans, Lacul Pontchartrain şi Lacul Maurepas şi toate statele din nordul Golfului Mexic, autorităţile îndemnând locuitorii să se pregătească pentru sosirea furtunii.

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, a declarat că a solicitat declararea stării de urgenţă la nivel federal pentru a permite sprijinul timpuriu din partea guvernului local. ''Avem toate motivele să credem că această furtună reprezintă o ameninţare foarte importantă pentru persoanele din sud-estul Louisiana", a declarat duminică Edwards, subliniind că această ameninţare se adaugă pandemiei de COVID-19. ''Implor cetăţenii din Louisiana să ia în serios pregătirile", a adăugat el.

În Louisiana a fost declarată stare de urgenţă. Pe coasta statului, Grand Isle şi St. Charles Parish sunt vizate de ordine de evacuare obligatorie, iar un aviz de evacuare recomandată a fost emis comunităţii din Port Fourchon.

În New Orleans, primarul LaToya Cantrell a emis un ordin de evacuare obligatorie pentru zonele aflate în afara sistemului de diguri pentru protecţia oraşului. Evacuarea a început duminică seara în zonele Venetian Isles, Irish Bayou şi Lake Catherine.

În Mississippi, guvernatorul Tate Reeves a semnat de asemenea o stare preliminară de urgenţă care vizează acest stat. Oficialul a solicitat preşedintelui Donald Trump ''să ofere îndrumările necesare'' pentru activitatea de dinainte de sosirea furtunii.

Potrivit guvernatorului, zonele de coastă, precum Hancock, Harrison, Jackson şi Pearl River, prezintă un risc ridicat de precipitaţii semnificative. Aceste regiuni ar putea fi afectate de cantităţi de până la 500 milimetri de ploaie, ceea ce ar putea implica necesitatea desfăşurării echipelor de salvare.

Companiile petroliere BP şi Equinor au evacuat personalul de pe unele platforme din larg, după ce măsuri similare au fost implementate sâmbătă de Chevron şi Murphy Oil.

Sally, a doua furtună care perturbă producţia de petrol în Golful Mexic din SUA în mai puţin de o lună, urmează uraganului de categoria a 4-a Laura, care a devastat oraşele de coastă din Louisiana şi a provocat pene de curent în Texas, care au durat mai multe săptămâni, notează Xinhua.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!