Ciclonul Zorba a lovit Grecia. Mii de turişti încearcă să părăsească Insula Santorini

Dată publicare: 29-09-2018 15:22
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Grecia, unde-și petrec vacanța și zeci de mii de români, se confruntă cu un ciclon puternic. Vijelia s-a năpustit peste sudul țării.

Rafalele de vânt au depășit 100 de kilometri pe oră, ridicând valuri de 10 -11 metri în unele zone de coastă. Autoritățile au emis cod roșu de furtună în Creta, Peloponez, insulele Ionice și în Attica, regiune unde se află și capitala țării, Atena.

De asemenea a fost cod portocaliu în Tesalia și în insulele de lângă Turcia. Protecția civilă a rămas în alertă în cea mai mare parte a țării, mai ales că există risc de inundații și alunecări de teren.

Marea majoritatea a curselor de feribot din porturile din zona Atenei au fost anulate, iar intemperiile au provocat întârzieri ale unor zboruri.

Autorităţile îndeamnă publicul să manifeste o prudenţă deosebită şi să urmeze cu atenţie instrucţiunile serviciilor de urgenţă de stat cu privire la modul de protejare împotriva furtunii.

Potrivit unor imagini postate de utilizatori pe Twitter, mii de turişti încearcă să părăsească Insula Santorini, care va fi lovită de ciclonul Zorba.

 

Tags: grecia, zorba, furtuna,


VIDEO PROTVPLUS.RO