Furtuna "Klaus" a facut ravagii in mai multe parti ale Europei

Ultima actualizare: 03-10-2012 03:54

"Klaus" este ultimul venit in materie de furtuni, care au devastat parti insemnate din Europa. Dupa vijeliile din acest week-end, care au maturat Spania, Franta, Italia si Portugalia. Cel putin 25 de oameni si-au pierdut viata.

Mii de tehnicieni ajutati de militari incercau si luni sa repare retelele electrice sau feroviare avariate. Furtuna Klaus de o violenta rara a devastat regiuni intinse din sud-vestul Europei.

Meteorologii spun ca vantul a avut forta unui uragan, depasind in rafale chiar si 190 de kilometri pe ora. Copacii cazuti au distrus acoperisuri si masini, iar cablurile de inalta tensiune rupte au lasat in bezna peste un milion de case.

1000 de electricieni si sute de militari, sprijiniti de 12 elicoptere, au trudit pentru a remedia situatia. Totusi luni dimineata aproape 700.000 de camine erau in continuare fara curent electric.

La fel - 50.000 de case din Spania. In plus, trei incendii atatate de vantul puternic au distrus peste 1100 de hectare de vegetatie.

In Luxemburg, ploaia torentiala a inundat sosele, inclusiv autostrada spre Franta. Intr-un pasaj subteran, pompierii au gasit intr-o masina prinsa in mijlocul apelor, trei oameni inecati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO