Furtuna Imogen face ravagii. Momentele terifiante in care un avion rateaza aterizarea din cauza vantului puternic

Ultima actualizare: 12-02-2016 07:11

Furtuna Imogen, care matura saptamana aceasta Regatul Unit, a creat probleme serioase mai multor aeronave in timp ce incercau sa aterizeze pe aeroporturile din Londra, Bristol si Cardiff.

In Marea Britanie, o persoana a fost data disparuta. Tot acolo, aproape 15 mii de locuinte au ramas fara curent electric. In Paris, doua persoane au fost grav ranite de un panou publicitar, doborat de vant.

Avionul Alitalia venea de la Milano si trebuia sa aterizeze pe aeroportul londonez City. Din cauza rafalelor puternice de vant aeronava incepe sa se clatine in zbor. In imagini se vede cum pilotul reuseste sa puna rotile din spate pe pista, dar nu si sa stabilizeze avionul. Atunci acesta ia decizia sa nu aterizeze si sa se ridice inapoi in aer.

Un eveniment similar a avut loc si pe aeroportul din Bristol, doar ca in acest caz pilotul a reusit sa aduca aeronava la sol. Vantul batea si cu 90 de km la ora.

Si un zbor al companiei Ryanair a intampinat probleme la aterizare din cauza rafalelor care atingeau 116 km la ora. Acesta a plecat de la Dublin cu directia Cardiff. Dupa ce a dat roata aeroportului de cateva ori, pilotul a decis sa mearga pana la Manchester pentru a ateriza in siguranta.

“A fost infricosator, turbulentele erau foarte puternice, oamenii plangeau. Calatoresc destul de des, iar asta a fost prima data cand mi-a fost cu adevarat frica. Oamenii au inceput sa aplaude atunci cand am ajuns la sol.” a declarat o pasagera a zborului Ryanair.

Furtuna Imogen a creat numeroase pagube in Marea Britanie. Mai multe trenuri au fost anulate, cateva scoli din Cornwall au fost inchise si doi copii au fost grav raniti dupa ce un gard a cazut peste ei. Vantul a atins viteze de 160 de km la ora, valurile s-au ridicat la 14 metri inaltime si 19 mii de case au ramas fara curent electric. Cele mai afectate zone sunt Devon si Cornwall, din sud-vestul Regatului Unit.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO