Furie în UK după ce un steag uriaș al Rusiei a apărut pe catedrala din Salisbury

Ultima actualizare: 17-02-2019 18:04
rusia, steag, catedrala, Salisbury
BBC

Un steag uriaș al Rusiei a apărut pe catedrala din Salisbury, Marea Britanie, unde rușii suspectați ca l-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal susțin că s-au dus ca turiști, relatează BBC.

Steagul Rusiei a apărut duminică pentru scurt timp pe catedrală, apoi a fost îndepărtat. Parlamentarul John Glen susține că este un ”truc stupid” în contextul scandalului otrăvirii cu Novichok . Unii britanici au numit gestul unul lipsit de respect și patetic.

Fostul spion şi fiica sa Yulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă dintr-un parc din Salisbury pe 4 martie 2018 după ce au fost otrăviţi cu o neutoxină identificată drept Noviciok. Marea Britanie şi aliaţii săi acuză Moscova că se află la originea acestui atac.

Serghei şi Yulia Skripal au supravieţuit. În iunie, alte două persoane au fost contaminate cu aceeaşi substanţă. Dawn Sturgess, mama a trei copii, în vârstă de 44 de ani, a fost spitalizată în stare critică şi a murit pe 8 iulie.

Partenerul său, Charlie Rowley, a fost externat câteva zile mai târziu. Cazul a declanșat un scandal diplomatic între Rusia și Marea Britanie, dar și UE.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO