Fum negru de cenușă deasupra vulcanul din Bali, la două luni după ”o activitate intensă”
Locuitorii din Bali au observat că vulcanul Mount Agung a aruncat cenușă, lăsându-se să se înalțe un fum negru, la două luni după ce vulcanul a înregistrat o „activitate vulcanică intensă”.
Erupția este considerată a fi una minoră, în urmă căreia un nor negru de cenușă s-a înălțat la 700 e metri deasupra vulcanului, scrie The Guardian.
Agenția pentru Atenuarea Dezastrelor a descris erupția ca fiind una „condusă de aburi”. În plus, șeful agenției le-a cerut oamenilor să-și păstreze calmul și să nu se apropie de vulcan, limita fiind de 6-7,5 km. În plus, îi avertizează pe turiști să nu escaladeze vulcanul, care este o atracție turistică importantă fiind cel mai înalt punct din Bali.
În prezent zborurile nu sunt afectate, scrie Reuters, cu toate acestea, oficialii din Singapore au lansat o avertizare.
"Cetățenii din Singapore ar trebui să evite călătoriile în zonele afectate ale insulei", a declarat miercuri, într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe din Singapore.
Erupțiile ar putea forma nori de cenușă care ar putea "perturba grav călătoriile în aer", a spus acesta.
Indonezia are aproape 130 de vulcani, mai mult decât orice altă țară din lume, mulți dintre aceștia fiind activi.
În luna septembrie, vulcanul Agung a ajuns la cel mai înalt nivel de alertă, în urma căreia mai mult de 130.000 de persoane au fost evacuate.
Bali, renumit pentru surf, plaje și temple, a atras aproape 5 milioane de vizitatori anul trecut, însă turismul a înregistrat o scădere în zonele din apropierea vulcanului.
Turismul reprezintă o piatră de temelie a economiei din Bali și este cel de-al patrulea domeniu de activitate economică din Indonezia, după exploatarea resurse naturale, cum ar fi cărbunele și uleiul de palmier.
Sursa: Reuters, The Guardian
Etichete: vulcan, Bali, avertizare, fum, activitate,
Dată publicare:
22-11-2017 09:12