Franța, Germania, SUA și UK condamnă Rusia. Anunțul făcut de liderii celor 4 țări

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Liderii din Franța, Germania, SUA și Marea Britanie au lansat într-o declarație comună un avertisment la adresa Rusiei în cazul atacului cu neurotoxină din Salisbury.

Liderii din Franța, Germania, SUA și Marea Britanie susțin că responsabilitatea Rusiei în cazul atacului este ”singura explicație plauzibilă”. Cele 4 țări condamnă ceea ce au numit ”prima folosire de armă chimică în Europa de la Al Doilea Război Mondial încoace”, relatează BBC.

Premierul britanic a anunţat miercuri o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, între care expulzarea a 23 de diplomaţi şi îngheţarea contactelor bilaterale la cel mai înalt nivel, atribuind Moscovei responsabilitatea pentru otrăvirea - pe teritoriu britanic - a fostului spion rus Serghei Skripal (66 de ani) şi a fiicei sale Iulia (33 de ani), aflaţi în stare critică în continuare.

Diplomaţia rusă a calificat aceste sancţiuni drept o provocare brutală fără precedent. La Moscova, preşedintele Putin a convocat Consiliul de securitate al ţării pentru a discuta criza.

"Temperatura relaţiilor ruso-britanice a scăzut la minus 23 de grade Celsius, dar nu ne temem de frig", a reacţionat ambasada rusă la Londra, într-un mesaj pe Twitter, pe care l-a însoţit cu imaginea unui termometru în gheaţă.

Britanicii se tem acum că Rusia, care este pentru ei al doilea furnizor de gaze naturale, le va diminua livrările într-o perioadă în care aşteaptă cu înfrigurare un val de temperaturi scăzute.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO