Franta confirma oficial ca bucata de aripa gasita pe Insula Reunion este de la MH370

Ultima actualizare: 07-09-2015 00:03
MH370 - AGERPRES

Bucata de aripa de avion gasita pe o plaja din Insula Reunion in Oceanul Indian a fost in mod oficial identificata ca parte a epavei zborului MH370 Malaysia Airlines, a anuntat joi procurorul din Paris, informeaza Reuters.

Aceasta bucata, cunoscuta ca flaperon, a fost gasita pe tarmul insulei guvernate de Franta la 29 iulie si autoritatile din Malayezia au declarat inainte ca ea provine de la avionul disparut Boeing 777, scrie Agerpres.

Procurorul francez, care pana la anuntul de joi a fost mai prudent asupra provenientei bucatii de aripa, a declarat ca un tehnician de la Airbus Defense and Space (ADS-SAU) in Spania, care a fabricat aceasta parte pentru Boeing, a identificat oficial unul dintre cele trei numere de pe flaperon ca fiind numarul de serie al Boeingului 777 MH370.

"Prin urmare, este posibil sa se confirme cu certitudine ca acest flaperon gasit pe Insula Reunion la 29 iulie 2015 corespunde celui al zborului MH370", a declarat procurorul intr-un comunicat.

Avionul a disparut in martie anul trecut in drum de la Kuala Lumpur spre Beijing cu 239 de pasageri si echipaj la bord, majoritatea chinezi, aminteste Reuters.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO