Fox News: Newt Gingrich se va retrage din cursa republicana pentru presedintia SUA

Ultima actualizare: 23-06-2012 02:15
Newt Gingrich

Newt Gingrich se va retrage saptamana viitoare din cursa pentru desemnarea candidatului republican la presedintia SUA, informeaza postul Fox News.

Conform postului de televiziune citat, Gingrich probabil ii va acorda sustinerea sa lui Mitt Romney, favorit pentru a-l infrunta pe presedintele Barack Obama in scrutinul din 6 noiembrie.

Zvonurile sunt confirmate de postul de televiziune NBC, potrivit Mediafax.

Marti, candidatul republican Mitt Romney a castigat cinci alegeri primare si s-a prezentat ca si candidatul investit pentru alegerile prezidentiale americane din noiembrie contra lui Barack Obama, chiar daca trebuie sa astepte conventia partidului pentru a-si oficializa statutul, transmite AFP.

Conform estimarilor provizorii prezentate de mai multe posturi de televiziune americane, Mitt Romney - care se confrunta doar cu doi adversari republicani slab pozitionati, Newt Gingrich si Ron Paul - a castigat in mare masura in statele New York, Delaware, Connecticut, Pennsylvania si Rhode Island cu scoruri situate intre 56 la suta si 67 la suta din voturi.

Candidatul moderat este considerat marele invingator in aceste state din nord-estul SUA, unde republicanii centristi sunt numerosi.

"Dupa 43 de primare si caucusuri (adunari electorale), multe zile lungi si unele nopti lungi, pot sa spun cu incredere si recunostinta ca mi-ati oferit o mare onoare si o responsabilitate solemna", a declarat Romney marti seara. "Impreuna vom castiga la 6 noiembrie!", a declarat acesta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO